Igralci niso bili najbolj zadovoljni s tem, da so morali na igrišče. Foto: Reuters
Igralci niso bili najbolj zadovoljni s tem, da so morali na igrišče. Foto: Reuters
Flushing Meadows
New York je oplazil ostanek orkana Lee.
Flushing Meadows
Dež nagaja organizatorjem že četrto leto zapored.

Potem ko v dveh dnevih niso odigrali niti enega dvoboja, je vse bolj verjetno, da bo moški finale v ponedeljek. To bi pomenilo, da se zadnji teniški grand slam turnir sezone že četrto leto zapored končuje v tretjem tednu.

Igrali le 16 minut
Rafael Nadal
je na osrednjem igrišču Arthur Ashe Stadium proti Luksemburžanu Gillesu Müllerju odigral le 16 minut, preden je dež prekinil njun dvoboj osmine finala. Branilec naslova je ob prekinitvi zaostajal 3:0. Američan Andy Roddick je dobro začel proti petopostavljenemu Špancu Davidu Ferrerju in ob prekinitvi vodil 3:1. Na igrišču sta bila tudi Andy Murray in Donald Young, ko se je nebo nad New Yorkom znova odprlo. Škot je proti Američanu zaostajal 2:1.

Igralci so si enotni: Ni bilo varno
Tenisači so bili ogorčeni, ker so jih prireditelji kljub vlažnosti poslali na teren. "Na igriščih se ne da igrati. Hoteli smo se le prepričati, da nas ne bodo znova postavili v tak položaj," je dejal Roddick, ki so ga skupaj z Nadalom in Murrayjem videli, kako zapuščajo pisarno sodnikov, kjer so izrazili svojo zaskrbljenost nad tem, da so jih poslali na igrišče v vlažnih pogojih.

"Boriti se moramo, da to spremenimo, da bomo imeli dovolj moči in lahko rekli, da ne gremo na igrišče kadar dežuje. Žal mi je zaradi navijačev, a zdravje igralcev je pomembno," se je uporu proti igranju v mokrih razmerah pridružil Nadal.

"Še vedno je deževalo, zadnji del igrišča pa je bil namočen. Bilo je zelo, zelo spolzko. Ko sem slišal, da gre Rafa k organizatorjem, sem si rekel, da jim bom tudi jaz omenil in da bomo videli, kaj bodo rekli," je pojasnil Murray.

Organizatorji so branili svojo odločitev, da igralce pošljejo na igrišča, češ da so bili prepričani, da so dovolj suha. Dodali so, da so prisluhnili pritožbam igralcev.

Četrtfinale (M):
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - TIPSAREVIĆ (SRB/20)
četrtek
FEDERER (ŠVI/3) - TSONGA (FRA/11)
v noči na petek
SIMON (FRA/12) ali ISNER (ZDA/28) -
MURRAY (VB/4) ali YOUNG (ZDA)
FERRER (ŠPA/5) ali RODDICK (ZDA/21)
NADAL (ŠPA/2) ali MULLER (LUKS)
Preostali dvoboji osmine finala:
SIMON (FRA/12) - ISNER (ZDA/28)
četrtek
MURRAY (VB/4) - YOUNG (ZDA)
četrtek
FERRER (ŠPA/5) - RODDICK (ZDA/21)
četrtek
NADAL (ŠPA/2) - MULLER (LUKS)
četrtek

Četrtfinale (Ž):
WOZNIACKI (DAN/1) - PETKOVIĆ (NEM/10)
četrtek
S. WILLIAMS ZDA/28 - PAVLJUČENKOVA/RUS
četrtek
PENNETTA (ITA/26) - KERBER (NEM)
četrtek
ZVONARJOVA (RUS/2) - STOSUR (AVS/9)
četrtek