Blaž Kavčič (trenutno 87. na lestvici ATP) se na pesku dobro znajde. Foto: EPA
Blaž Kavčič (trenutno 87. na lestvici ATP) se na pesku dobro znajde. Foto: EPA
Tivoli postaja teniško igrišče

Varovanci kapetana Blaža Trupeja so v sredo v Kranju začeli priprave na prvi nastop v prvi evroafriški skupini po letu 2001, ko so se Slovenci poslovili po dveh tesnih porazih 2:3 proti Finski in Zimbabveju. Leta 1995 je oba dvoboja v tej skupini izgubila s prepričljivih 0:5.

Trupej: Dosegljiva tudi svetovna skupina
Tekmec je ravno pravšnji, forma glavnih slovenskih adutov tudi, tako da Trupeju misli uhajajo v nekoliko oddaljeno prihodnost. "Moj osebni cilj in vseh fantov v ekipi je, da se ob ugodnem žrebu in podlagah nekoč uvrstimo v svetovno skupino Davisovega pokala. To je zanesljivo dosegljivo, saj imamo zelo dobro ekipo, ki jo proti Finski zanima le zmaga," pravi Trupej.

Tako Blaž Kavčič kot Grega Žemlja sta pred dvobojem v dobri formi. Ljubljančan se je ravnokar vrnil iz ZDA, kjer se je prek kvalifikacij prebil do 2. kroga glavnega turnirja v Delray Beachu, Žemlja pa je ob koncu avstralske turneje osvojil challenger turnir v Caloundri.

Le Nieminen med dvestoterico
Osrednja Trupejeva naloga bo priprava igralcev na preskok s trdih podlag na pesek, ki je za prvega finskega igralca, 45. tenisača na svetu Jarkka Nieminena najmanj priljubljena podlaga. A glede na to, da sta Kavčič in Žemlja (v ekipi sta še Luka Gregorc in Aljaž Bedene) v zadnjih mesecih igrala le na trdih podlagah, bo imel Trupej kar zahtevno delo. "V nedeljo se bomo iz Kranja preselili v Ljubljano, da se bomo lahko čim bolje pripravili na podlago v Tivoliju. Upam, da bo čim bolj trda, tako da bo preskok nekoliko lažji," meni Trupej.

V finski ekipi so poleg 30-letnega Nieminena, ki je bil leta 2006 že 13. na svetu, še Henri Kontinen (270.), Harri Heliovaara (285.) in Micke Kontinen.

Kavčič in Žemlja bosta na ekshibicijskem dvoboju v ponedeljek loparje prekrižala z rekreativnima igralcema tenisa Juretom Koširjem in Miranom Pavlinom, sredi tedna pa bosta nekaj točk odigrala tudi v nakupovalnem središču City Park.

Tivoli postaja teniško igrišče