Blaž Kavčič se bo v drugem krogu pomeril z Miho Mlakarjem. Foto: EPA
Blaž Kavčič se bo v drugem krogu pomeril z Miho Mlakarjem. Foto: EPA
Marin Čilić
Marin Čilić je zaradi poškodbe kolena odpovedal nastop. Foto: EPA

Blaž Kavčič je s 6:4 in 4:0 izločil Italijana Viktorja Galovica, ki je dvoboj predal zaradi težav z ramenom. V nedeljo bo igral z Miho Mlakarjem, ki je s 7:6 (1) in 6:1 ugnal domačina Mateja Svjetličića. Tom Kočevar Dešman je s 7:5 in 6:4 premagal Švicarja Jensa Hauserja in bo v drugem krogu igral s petim nosilcem Boyom Westerhofom. Nizozemec je napredoval po predaji Tilna Žitnika, ki je povedel s 6:4, v drugem nizu pa po zaostanku z 1:5 dvoboj predal.

Mike Urbanija je izgubil s Srbom Borisom Pašanskim s 3:6 in 3:6. Andraž Bedene, ki je zaigral po skoraj enoletnem premoru, je izgubil dvoboj z Avstrijcem Bastianom Trinkerjem z 2:6 in 1:6.

Čilić in Janowicz odpovedala nastop
Zvečer so opravili tudi žreb za glavni turnir, ki se začenja v ponedeljek. Aljaž Bedene bo igral s kvalifikantom. Velik udarec za organizatorje je odpoved Marina Čilića. Branilec naslova in ljubljenec občinstva si je v Wimbledonu poškodoval koleno in še ni pripravljen za velike napore. V zadnjem trenutku je prihod v Istro odpovedal tudi Jerzy Janowicz. Poljak si je poškodoval roko v osmini finala turnirja v Hamburgu, predal je dvoboj proti Fernandu Verdascu. Prvi nosilec bo Richard Gasquet, zelo nevaren pa bo Fabio Fognini, ki je dobil turnir v Stuttgartu, tudi v Hamburgu pa se je prebil v finale.

UMAG, 1. krog, tabela
(467.800 evrov, pesek)

GASQUET (FRA/1) prost

MONTANES (ŠPA) - kvalifikant

MONFILS (FRA) - PAVIĆ (HRV)

MAYER (NEM/7) - kvalifikant

FOGNINI (ITA/3) prost

TURSUNOV (RUS) - DE BAKKER (NIZ)

MAYER (ARG) - RAMOS (ŠPA)

KLIŽAN (SLK/6) - LORENZI (ITA)


ROBREDO (ŠPA/5) prost

VEIĆ (HRV) - TROICKI (SRB)

BEDENE (SLO) - kvalifikant

DOLGOPOLOV (UKR/4) prost

BERLOCQ (ARG/8) - kvalifikant

ČORIĆ (HRV) - ZEBALLOS (ARG)

HAIDER MAURER (AVT) - VESELY (ČEŠ)

SEPPI (ITA/2) prost