Blaž Kavčič je v dobri formi. Prejšnji teden se je uvrstil v četrtfinale turnirja v Čenaju, kjer ga je izločil prvi nosilec Tomas Berdych. Foto: EPA
Blaž Kavčič je v dobri formi. Prejšnji teden se je uvrstil v četrtfinale turnirja v Čenaju, kjer ga je izločil prvi nosilec Tomas Berdych. Foto: EPA

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič (100. na lestvici ATP) je prvi nosilec kvalifikacij, v prvem krogu pa ga čaka domači igralec Benjamin Mitchell, ki je na računalniški lestvici na 610. mestu. Grega Žemlja (142.) je 21. nosilec, njegov prvi nasprotnik pa bo Španec Sergio Gutierrez Ferrol, 265. igralec sveta.

Lani oba na glavnem turnirju
Tako Kavčič kot Žemlja sta se na Odprto prvenstvo Avstralije prek kvalifikacij prebila že lani, ko sta izpadla v prvem krogu. Od Kavčiča je bil v štirih nizih boljši Američan Wayne Odesnik, od Žemlje pa v treh Nemec Benjamin Becker.

V petkovem žrebu že Polona Hercog
Ženskega kvalifikacijskega žreba še niso objavili. Na glavni turnir (žreb bo v petek) je v posamični konkurenci od Slovenk direktno uvrščena Polona Hercog.

Srebotnikova se ogreva v Sydneyju
Seveda bo med dvojicami nastopila tudi Katarina Srebotnik, ki s Čehinjo Kveto Peschke po zmagi v Aucklandu igra tudi na turnirju v Sydneyju. Slovensko-češka naveza je v prvem krogu po dramatičnem boju s 6:1, 1:6, 10:7 ugnala Švicarko Timeo Bacsinszky in Čehinjo Renato Voracovo.

OP Avstralije

Moški, 1. krog:

KAVČIČ (SLO/1) - MITCHELL (AVS)

ŽEMLJA (SLO/21) - GUTIERREZ-FEROL (ŠPA)

Za uvrstitev na glavni turnir je potrebno premagati tri igralce.