Blaž Kavčič pravi, da je na Reki odigral najboljši turnir v karieri. Foto: MMC RTV SLO
Blaž Kavčič pravi, da je na Reki odigral najboljši turnir v karieri. Foto: MMC RTV SLO
Novak Djoković
Novak Djoković se bo po odličnih predstavah v Flushing Meadowsu, kjer je igral v finalu US Opna, predstavil svojim navijačem v Beogradu. Srbija bo gostila Češko. Foto: Reuters

Žreb je določil, da se bo v prvi petkovi partiji ob 14. uri po slovenskem času Blaž Kavčič, ki ima nekaj težav s stegensko mišico, pomeril s prvim igralcem gostiteljev Richardom Berankisom. Zelo hitra podlaga mu ne ustreza najbolj.

Gregorc le med dvojicami
V drugem dvoboju uvodnega dne se bosta pomerila še Grega Žemlja in Laurinas Grigelis, drugi igralec Litve. V soboto bodo na programu igre dvojic (igrala bosta Žemlja in Luka Gregorc), v nedeljo pa preostala posamična dvoboja.

Berankis prvi adut Litve
Slovenija ima priložnost, da se tretjič v zgodovini prebije v prvo evroafriško skupino, v kateri je do zdaj igrala leta 1995 in 2001. Kapetan Blaž Trupej je dejal, da je cilj zahteven, tako zaradi trde in hitre podlage, ki je pisana na kožo 20-letnemu Berankisu, enemu najboljših mladih igralcev na svetu, kot zaradi vzdušja v razprodani dvorani.

Kavčič je v odlični formi
Najboljša slovenska igralca sta prejšnji teden uspešno igrala na turnirju serije challenger na Reki. Kavčič je celo zmagal, potem ko je v finalu premagal prvopostavljenega Španca Rubena Ramireza Hidalga: "Turnir na Reki je bil moj najboljši v karieri, saj sem odigral pet zelo dobrih tekem. Posebej v polfinalu in finalu, ko sem že zaostajal in nato obakrat zmagal. Že dan po finalu pa sem odpotoval v Litvo, zato časa za slavje in predvsem počitek ni bilo."

Lep spomin na lanski Otočec
Litvo je Slovenija lani na Otočcu na peščeni podlagi gladko premagala s 5:0. "Škoda, da smo lani z Litvo v prvem krogu igrali doma. Bolje bi bilo, če bi bili gostitelji letos, ko igramo za vstop v višjo skupino. Dejstvo je, da je podlaga tu zelo hitra. Nekateri naši igralci imajo težave s prilagoditvijo in predvsem na povsem drugačen slog igre, ki ga sicer gojijo v celotni dosedanji karieri," je napovedal Trupej.

Srbi za finale proti Češki
V petek se bo začel tudi polfinale v svetovni skupini Davisovega pokala. V Lyonu se bosta merili Francija, ki je v četrtfinalu izločila branilko naslova Španijo, in Argentina, v Beogradu pa Srbija in Češka.

II. evroafriška skupina, 3. krog

Vilna, trda podlaga, dvorana:
LITVA - SLOVENIJA

Petek:
Berankis - Kavčič
Grigelis - Žemlja

Sobota:
Grigelis/Sakinis - Gregorc/Žemlja

Nedelja:
Berankis - Žemlja
Grigelis - Kavčič

Svetovna skupina, polfinale
Lyon, trda podlaga, dvorana:
FRANCIJA - ARGENTINA

Petek:
Llodra - Monaco
Monfils - Nalbandian

Sobota:
Clement/Llodra - Scwank/Zeballos

Nedelja:
Monfils - Monaco
Llodra - Nalbandian

Beograd, trda podlaga, dvorana:
SRBIJA - ČEŠKA

Petek:
Djoković - Štepanek
Troicki - Berdych

Sobota:
Zimonjić/Troicki - Hajek/I. Minar

Nedelja:
Djoković - Berdych
Troicki - Štepanek