Andreja Klepač je na lestvici WTA na 135. mestu, vendar se bo po uspehu v Budimpešti prihodnji teden prvič v karieri prebila med elitno stoterico. Foto: EPA
Andreja Klepač je na lestvici WTA na 135. mestu, vendar se bo po uspehu v Budimpešti prihodnji teden prvič v karieri prebila med elitno stoterico. Foto: EPA
Alize Cornet
Alize Cornet bo v finalu trd oreh za Klepačevo. Foto: EPA

22-letna Koprčanka je leto starejšo Hrvatico po dveh urah in pol igre pod žgočim soncem premagala s 6:2, 4:6 in 6:4. Špremova, nekdaj 17., zdaj pa 329. igralka sveta, je v tretjem nizu vodila že s 3:0, vendar je Klepačevi uspela izjemna vrnitev. Dobila je naslednjih pet iger, pri izidu 5:4 ubranila priložnost za brejk in izkoristila prvo zaključno žogo.

"To je fenomenalni uspeh. Andreja je v zadnjih dveh dvobojih pokazala ogromno željo po zmagi, dobri igri in vrhunskemu rezultatu. Pogoji za igro v Budimpešti so izjemno težki, saj je tu zelo vroče, a to pač velja za vse tekmovalke. Mislim, da je bil ključni trenutek v tem tednu zmaga nad prvo nosilko in 15. igralko sveta Szavayovo, ki je Andreji vlila veliko samozavesti in poguma," je povedal trener Klepačeve, Primož Starčič.

V finalu se bo pomerila z drugo nosilko Alize Cornet. Francozinja je s 6:1 in 6:1 odpravila Madžarko Greto Arn.

Brez finala med dvojicami
Med dvojicami Klepačevi ni uspel preboj v finale. S partnerko Avstralko Bryanne Stewart se je izgubila proti francosko-slovaški navezi Alize Cornet/Janette Husarova z 2:6 in 1:6.

BUDIMPEŠTA
(175.000 am. dolarjev, pesek)

Polfinale:
KLEPAČ (SLO) - ŠPREM (HRV)
6:2, 4:6, 6:4

CORNET (FRA/2) - ARN (MAD)
6:1, 6:1

Dvojice, polfinale:
CORNET/HUSAROVA (FRA/SLK) -
KLEPAČ/ STEWART (SLO/ AVS)
6:2, 6:1

R. K.