Novaku Djokoviću je pripadel dvoboj vzhajajočih teniških zvezd. O Srbu že govorijo kot o bodoči številki ena. Foto: Reuters
Novaku Djokoviću je pripadel dvoboj vzhajajočih teniških zvezd. O Srbu že govorijo kot o bodoči številki ena. Foto: Reuters

Djoković je v polfinalu s 6:1, 6:0 v samo 62 minutah z igrišča odpihnil Škota Andyja Murraya, Canas pa je s 7:5, 6:2 odpravil lanskoletnega finalista, Hrvata Ivana Ljubičića.

"To je bil moj najslabši dvoboj, odkar sem na turneji ATP, toda ne bom iskal opravičil. Djoković je igral izvrstno," je po dvoboju 19-letnikov povedal Murray, ki je izgubil 11 iger zapored in bil izžvižgan zaradi očitnega "vlečenja" po igrišču. Srb se je uvrstil v drugi zaporedni finale. V Indian Wellsu ga je premagal Rafael Nadal.

Canas, ki je v Miamiju tako kot v Indian Wellsu izločil Rogerja Federerja, je proti Ljubičiću ubranil sedem žog za odvzem servisa. Argentinec je tako dokončno potrdil, da se je po 15-mesečnem suspenzu zaradi dopinga dokončno vrnil med najboljše.

Canas se je na zadnja turnirja prebil skozi kvalifikacije, prej pa so mu organizatorji dajali posebna vabila (wild card), kar je razbesenelo Ljubičića. "Dajati posebna vabila igralcem, ki se vračajo po dopinških kaznih, se mi ne zdi prav. Oni so nas goljufali, zato jim ne bi smeli pomagati pri vrnitvi. To je tako, kot če bi dal človeku, ki pride iz zapora, v roko pištolo."

R. K.