Ivan Ljubičić se je v Monte Carlu poslovil od profesionalnega tenisa. Foto: EPA
Ivan Ljubičić se je v Monte Carlu poslovil od profesionalnega tenisa. Foto: EPA
Caroline Wozniacki in Angelique Kerber
Caroline Wozniacki (levo) je morala v finalu teniškega turnirja v Köbenhavnu priznati premoč Nemki Angelique Kerber. Danki tako ni uspelo ubraniti lanskega naslova. Foto: EPA

Nekdanji tretji najboljši tenisač na svetu se je po dvoboju, ki ga je izgubil proti rojaku Ivanu Dodigu (6:0 in 6:3), zgrudil na klop, medtem ko mu je veliko lepih besed namenil Roger Federer, na zaslonu pa so predvajali tudi vrhunce njegove kariere, vključno z zmago v Indian Wellsu pred dvema letoma.

Ljubičić ni pričakoval takšnih čustev
"Pričakoval sem, da bo vse skupaj čustveno, a tako močnih čustev nisem pričakoval. Zame se je končalo nekaj zares lepega. Zame je bil danes zelo težek dan, tako na igrišču kot tudi ob njem. Danes sem mislil na vse drugo, le na teniški dvoboj ne." Ljubičić si je skrbno izbral prizorišče svoje zadnje tekme v karieri: "Zame je to poseben kraj. Zame se je tu vse skupaj začelo leta 1999, ko sem premagal Andreja Medvedjeva in Jevgenija Kafelnikova. Zdelo se mi je prav, da kariero končam tu."

Dodig je še dodal: "Prvič se je zgodilo, da se ne veselim zmage. Igralci, kot sem jaz, smo se veliko naučili od njega." Ljubičić je bil znan po tem, da je lahko igral na vseh vrstah igrišč, najuspešnejši pa je bil leta 2005, ko se je uvrstil v dva finala turnirjev Masters, prav tako pa je osvojil tudi Davisov pokal. Leta 2006 je bil tretji najboljši tenisač na svetu.

MEDNARODNI TURNIR ATP - SERIJA 250, CASABLANCA
(398.250 evrov, pesek)

Finale:
ANDUJAR ŠPA/3
- RAMOS (ŠPA/7)
6:1, 7:6

MEDNARODNI TURNIR ATP - SERIJA 250, HOUSTON
(442.500 am. dolarjev, pesek)

Finale:
MONACO (ARG/4)
- ISNER (ZDA/2)
6:2, 3:6, 6:3

MEDNARODNI TURNIR WTA, BARCELONA
(220.000 am. dolarjev, pesek)

Finale:
ERRANI (ITA/7)
- CIBULKOVA (SLK/3)
6:2, 6:2

MEDNARODNI TURNIR WTA, KÖBENHAVN
(220.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
KERBER (NEM/2)
- WOZNIACKI (DAN/1)
6:4, 6:4