Florian Mayer je suvereno osvojil turnir v Portorožu. Foto: EPA
Florian Mayer je suvereno osvojil turnir v Portorožu. Foto: EPA

Za 32-letnega Nemca je to dvanajsti naslov na tovrstnih turnirjih. Za zmago je prejel dobrih 6.000 evrov ter 80 točk, ki ga bodo na novi razpredelnici ATP pripeljale okoli 70. mesta.

Mayer je četrti zmagovalec Tilia Slovenia Opna. Leta 2013 je zmagal Grega Žemlja, naslednje leto je bil najboljši Blaž Kavčič, lani pa Italijan Luca Vanni.

Njegov uspeh je več kot zaslužen, saj je zadnje štiri tekmece povsem nadigral. Potem ko se je v prvem krogu rešil v tretjem nizu (zaostajal je že z 0:3 in 0:30), je naslednje nasprotnike dobesedno odpihnil z igrišča. V štirih dvobojih oziroma skupno osmih nizih je tekmecem prepustil le 17 iger.

"Odlično se počutim v Portorožu. Prvič sem bil tukaj pred petnajstimi leti, ko sem se s trenerjem pripravljal za nastop na turnirju v Umagu, drugič pa letos spomladi, ko sem vašo obalo obiskal v družbi prijateljev. Zelo lep občutek je zmagati, še posebej po vseh težavah, ki sem jih imel v preteklosti. Čeprav rezultat kaže na gladko zmago, pa ni bilo povsem tako. Vsak finale je po svoje zahteven, a tokrat sem bil odlično pripravljen. Čestitati moram tudi tekmecu, ki je še mlad in ima pred seboj lepo prihodnost," je dejal Mayer.