Djoković upravičuje vlogo tretjega nosilca na turnirju v Flushing Meadowsu. Foto: Reuters
Djoković upravičuje vlogo tretjega nosilca na turnirju v Flushing Meadowsu. Foto: Reuters
David Ferrer
David Ferrer se veseli uspeha kariere. Foto: Reuters
Juan Ignacio Chela
Juan Ignacio Chela je bil utrujen po maratonskem dvoboju osmine finala proti Švicarju Stanislasu Wawrinki. Foto: Reuters

Španec, ki je v četrtfinalu premagal rojaka Rafaela Nadala, je zmagal s 6:2, 6:3 in 7:5 in se prvič v karieri uvrstil med štiri najboljše na turnirjih za grand slam. S tem je postal četrti Španec v polfinalu v New Yorku. Ferrer je precej bolje serviral, začetni udarec je oddal le enkrat. Priigral si je 16 priložnosti za brejk in jih pet tudi izkoristil. Chela, ki je dobil oba prejšnja medsebojna dvoboja, je bil v prvih dveh nizih povsem brez možnosti, v tretjem pa ni znal zadržati vodstva z 2:0. Dvoboj je trajal dve uri in štiri minute.

Ferrer je imel 77-odstotni izkoristek svojega prvega servisa. Zadel je 37 "winnerjev", Chela pa le 21. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 98:78.

Mladost tokrat prekosila izkušnje
V polfinalu se bo Ferrer pomeril z Novakom Djokovićem, ki je v obračunu mladosti z izkušnjami v treh nizih ugnal Carlosa Moyjo. Srečanje med Srbom in Špancem je prelomilo dogajanje ob koncu drugega niza, ko je Nole srečno dobil podaljšano igro z 9:7. Potem se je Moya zlomil (6:4, 7:6, 6:1). "Psihično sem bil na tleh. Namesto izenačenja v nizih, sem zaostajal za dva. Igral sem vse slabše," je bil potrt po koncu 31-letnik.

V lovu za uspehom kariere
"Na srečo sem najbolje igral, ko je bilo to najbolj potrebno. Res pa je, da sem imel v podaljšani igri tudi nekaj sreče," se je smejalo Beograjčanu, ki je imel le 11 let, ko je Moya leta 1998 osvojil Roland Garros. Se bo Noletu v tretjem zaporednem poskusu posrečil prodor v finale turnirja za grand slam?

Četrtfinale, tabela:
FEDERER (ŠVI/1) - RODDICK (ZDA/5)
7:6 (5), 7:6 (4), 6:2

DAVIDENKO (RUS/4) - HAAS (NEM/10)
6:3, 6:3, 6:4

DJOKOVIĆ (SRB/3) - MOYA (ŠPA/17)
6:4, 7:6 (7), 6:1

FERRER (ŠPA/15) - CHELA (ARG/20)
6:2, 6:3, 7:5

Dvojice, mešane, finale:
AZARENKA/MIRNI (BLR) - SHAUGHNESSY/PAES (ZDA/IND)
6:4, 7:6 (6)

Mladinci, 3. krog:
TREVISAN (ITA) - BEDENE (SLO)
6:3, 6:2

A. G.