Nick Kyrgios velja za enega največjih talentov svetovnega tenisa. Foto: Reuters
Nick Kyrgios velja za enega največjih talentov svetovnega tenisa. Foto: Reuters

Kontroverzni 21-letnik si lahko suspenz zmanjša, če bo šel k športnemu psihologu. V tem primeru bo počival le tri tedne. Sicer se mu bo kazen iztekla 15. januarja, tik pred začetkom OP Avstralije v Melbournu.
Kyrgios je zgražanje teniške javnosti požel na dvoboju proti Nemcu Mischi Zverevu, ki ga je izgubil s 3:6, 1:6. Avstralec je nekajkrat serviral tako, da je žogico le potisnil čez mrežo. Ko je imel začetni udarec Zverev, je odšel proti svojemu stolu, še preden se je žogica dotaknila tal. Za nameček se je med dvobojem še sprl z enim izmed navijačev in dobil opomin zaradi kletvic. Združenje ATP ga je že takrat kaznovalo s plačilom 16.500 dolarjev.

Štirinajsti igralec sveta se je takoj po kazni opravičil in dejal, da mu je zelo žal. Premor bo izkoristil, da se "poboljša tako na igrišču kot zunaj njega". "Obžalujem, da se je zame sezona tako končala. Razumem odločitev ATP-ja," je v izjavi za javnost zapisal Kyrgios.

Kyrgios med teniško srenjo slovi po nešportnem obnašanju. Že leta 2015 je moral plačati 25.000 dolarjev kazni, potem ko je med dvobojem v Montrealu žalil Švicarja Stana Wawrinko in njegovo dekle.