Andy Murray je drugič v karieri dvignil veliki pokal v Queen'su.  Britanci že od leta 1936 čakajo na naslednika Freda Perryja v Wimbledonu. Foto: EPA
Andy Murray je drugič v karieri dvignil veliki pokal v Queen'su. Britanci že od leta 1936 čakajo na naslednika Freda Perryja v Wimbledonu. Foto: EPA
Sabine Lisicki
Sabine Lisicki se na travi odlično znajde. Leta 2009 je bila v četrtfinalu Wimbledona. Foto: EPA
Serena Williams se vrača po enem letu

Potem ko je v nedeljo dež onemogočal izvedbo finala, je v ponedeljek posijalo sonce. Škotski igralec je izgubil prvi niz, Francozu je ključni odvzem servisa uspel v šesti igri. V drugem je Murray rešil žogico za brejk in se izvlekel v podaljšani igri (7:2), v odločilnem pa mu je v peti igri uspel brejk, ki je odločil zmagovalca.

Murray je sicer izkoristil le eno od desetih žogic za brejk, toda zmaga mu bo pred Wimbledonom vlila dodatno moč. Poškodba gležnja, ki jo je staknil v tretjem krogu Rolanda Garrosa, je bolj kot ne že preteklost. V Queen'su je slavil že leta 2009, skupno pa je to že njegov 17. turnir ATP in prvi po lanskem oktobru, ko je v finalu Šanghaja ugnal Rogerja Federerja.

Dvoboj, poln atraktivnih potez, je trajal skoraj dve uri in pol. Finale so v ponedeljek odigrali tudi v letih 1979 in 1987.

Lisickijeva najboljša v Birminghamu
Nemka Sabine Lisicki je osvojila turnir WTA v Birminghamu, potem ko je v finalu ugnala četrto nosilko Danielo Hantuchovo s 6:3 in 6:2. Finale bi moral biti v nedeljo, a so ga prireditelji prestavili zaradi dežja.

Uspešna vrnitev Venus Williams
Venus Williams
je po več kot štirimesečni odsotnosti vrnila na igrišča in v svojem uvodnem dvoboju turnirja WTA v Eastbournu premagala Nemko Andreo Petković s 7:5, 5:7 in 6:3. Starejša izmed sester Williams je imela v preteklem obdobju težave s kolkom, nazadnje pa je igrala na odprtem prvenstvu Avstralije.

30-letna Američanka ni blestela. Dvoboj je začela z dvojno napako, ob tem pa naredila številne neizsiljene napake, njeni forhendi pa so bili zelo netočni. Petkratna zmagovalka Wimbledona je v obračunu proti v Tuzli rojeni Nemki vendarle uveljavila svoje izkušnje za igro na travnati površini in po treh zapravljenih zaključnih žogah dosegla zmago po treh težkih ter napornih nizih.

Queen's (M), finale:
MURRAY (VB/2)
- TSONGA (FRA/5)
3:6, 7:6 (2), 6:4

Birmingham (Ž), finale:
LISICKI (NEM)
- HANTUCHOVA (SLK/4)
6:3, 6:2

Serena Williams se vrača po enem letu