V New Yorku se obeta najbogatejši denarni sklad do zdaj. Foto: Reuters
V New Yorku se obeta najbogatejši denarni sklad do zdaj. Foto: Reuters

Ta bo tako za moško kot žensko konkurenco znašal kar 3,3 milijona dolarjev. Ta številka pomeni desetodstotno povišanje glede na lanske zneske. Skupno bo v denarni malhi za udeležence spektakla na igriščih Flushing Meadowsa kar 42,3 milijona dolarjev, kar je 10,5 odstotka več kot lani.

Poraženca v obeh finalih med posamezniki se bosta lahko tolažila tudi s še vedno bogato nagrado, pripadlo jima bo po 1,6 milijona dolarjev, prav vsak, ki bo prišel do glavnega žreba s 128 udeleženci, pa bo dobil vsaj 39.500 dolarjev.

"Najskromnejši" v Parizu
V zadnjih treh letih so v ZDA nenehno povečevali znesek nagradnega sklada, saj je ta v primerjavi z letom 2012 višji za 67 odstotkov. Drugi prireditelji velike četverice na denarnem področju ne morejo tekmovati z New Yorkom: na pred kratkim končanem turnirju v Wimbledonu sta zmagovalca dobila po 2,9 milijona dolarjev, v Avstraliji dobi najboljši 2,5 milijona, najskromnejši so v Parizu z le dvema milijonoma dolarjev nagrade za zmagovalca. "Še naprej si prizadevamo, da bi bil naš nagradni sklad eden najbogatejših, ne le v tenisu, ampak v športnem svetu na splošno. Stvari smo zastavili tako, da lahko že do leta 2017 presežemo mejo 50 milijonov," je ob razkritju novih številk dejala predsednica USTA-ja Katrina Adams.

Za nameček pa lahko najboljši že tako velike številke še presežejo. Prireditelji v New Yorku namreč na svoj turnir navežejo še nekaj pripravljalnih tekmovanj, na katera lahko z bonusi pri uspehih privabijo močna teniška imena. Lani je tako zmagovalka Serena Williams pospravila še dodaten milijon dolarjev bonusa.