Ivan Ljubičić je po veliki zmagi objel ženo. Foto: EPA
Ivan Ljubičić je po veliki zmagi objel ženo. Foto: EPA
Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik z optimizmom pričakuje nadaljevanje sezone. Foto: EPA

Španec je v šesti igri drugega niza zapravil tri priložnosti za brejk, s katerim bi povedel s 4:2. "Danes sem doživel nesrečo, a to je bila pomembna nesreča, iz katere sem se naučil, da moram igrati še agresivneje," je bil vidno presenečen Španec, ki je naskakoval svojo tretjo uvrstitev v finale tega turnirja. "Igral sem fantastičen tenis, ki je bil na ravni za novo zmago, žal mi to ni uspelo."

Ko se je privadil na veter, je dvignil raven igre
Na drugi strani je bil 31-letni Hrvat precej bolj židane volje: "Odigral sem odlično, najbrž je bila to celo moja najboljša tekma v karieri." Ljubičić je serviral 17 asov, v podaljšani igri odločilnega niza pa je suvereno slavil s 7:1. "Na začetku sem imel nekaj težav, a ko sem se privadil na veter, je šlo vse bolje. V nedeljo upam na zmago," je še napovedal Hrvat.

Tri nize je potreboval tudi Andy Roddick
Ljubičić bo moral za prvo zmago na turnirjih serije 1.000 premagati Andyja Roddicka, ki je s 6:4, 3:6 in 6:3 izločil Robina Söderlinga. Šved je sicer dobil prejšnja dva obračuna z Roddickom.

Srebotnikova slavila med dvojicami
Katarina Srebotnik
je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke slavila v kategoriji dvojic. V finalu sta s 6:4, 2:6 in 10:5 premagali Rusinjo Nadjo Petrovo in Avstralko Sam Stosur. To je že 22. osvojeni turnir Srebotnikove med dvojicami in prvi v paru s Peschkejevo. Srebotnikova in Peschkejeva si bosta razdelili tudi 237.000 ameriških dolarjev.

Srebotnik: Uživam v igri, poškodbe so preteklost
„Obe sva bili zelo zadovoljni tako z igro kot seveda z rezultatom. Sezono sva res odlično začeli, že na tretjem turnirju prišli do naslova in se povzpeli na 3. mesto v razvrstitvi Champions Race. Sezona je sicer še dolga, a zmagoslavje v Indian Wellsu je velika spodbuda in optimizem tudi za naprej. V posamični konkurenci po daljši odsodnosti potrebujem še nekaj časa in dobri rezultati v dvojicah so zame najboljši trening. Da so dvojice odličen trening za posamične dvoboje, je nenazadnje dokazal tudi Rafael Nadal, ki se je v Indian Wellsu odločil, da nastopi v obeh konkurencah, saj potrebuje tekme. Tudi v preteklih letih so mi dvojice zelo pomagale pri rezultatih in posamičnih nastopih. V Miamiju bom najverjetneje nastopila že v torek, tako da veliko časa za prilagajanje na nov teren in razmere (3-urna časovna razlika) žal ne bo, a to je trenutno 'sladek problem'. Že na Indian Wellsu proti Bammerjevi sem bila le dve točki oddaljena od zmage in tudi v Miamiju se bom potrudila, borila in dala vse od sebe. Uživam v igri, poškodbe so preteklost in verjamem, da bodo tudi rezultati prišli,” je po zmagi dejala Srebotnikova.

Tenis, Indian Wells
Moški, polfinale:
RODDICK (ZDA/7) - SÖDERLING (ŠVE/6)
6:4, 3:6, 6:3
LJUBIČIĆ (HRV/20) - NADAL (ŠPA/3)
3:6, 6:4, 7:6 (1)

Ženske, finale, nedelja ob 20.00:
WOZNIACKI (DAN/2) - JANKOVIĆ (SRB/6)