Kdo lahko na pesku letos užene 22-letnega Majorčana? Foto: EPA
Kdo lahko na pesku letos užene 22-letnega Majorčana? Foto: EPA

Dvoboj se je začel po vseh željah Rafe Nadala, ki je že v 1. igri ukradel servis Novaka Djokovića, ki je Špancu, ta je storil tri neizsiljene napake, vrnil devet iger pozneje, ko je iz druge možnosti osvojil prvi brejk v finalu. Ko je začel igrati bolje so ga znova izdali živci, s štirimi neizsiljenimi napakami je po vodstvu s 15:0 11. igro izgubil, a znova izsilil brejk v 12. igri, ko je Nadal z robom loparja odločilno žogo poslal v avt. V podaljšani igri ni imel Španec nobenih težav, saj je povedel s 3:1, pozneje pa prepustil le še eno točko.

"Nole" ni zmogel več
Drugi niz ni bil tako napet, saj ga je Nadal dobil precej zlahka. V 6. igri je Srbu prvič ukradel servis, drugič pa po izredno lepi potezi na zadnji žogi. Djoković po napornem prvem nizu fizično ni več mogel parirati odlično pripravljenemu Špancu, ki je proti Beograjčanu slavil že trinajstič Slednji bo tako na lestvici ATP moral tudi izpustiti tretje mesto, ki ga bo zdaj zasedel Andy Murray.

Masters turnir ATP serije 1000, Rim, finale:
(2.760.000 evrov, pesek)

NADAL (ŠPA/1) - DJOKOVIĆ (SRB/3)
7:6 (2), 6:2

Prva letošnja zmaga Kuznecove
Ruski finale je bil končan že po uri in 19 minutah, Kuznecova pa je na njem slavila suvereno, saj v 19 igrah sploh ni izgubila servisa. Safina je s porazom proti deveti igralki sveta izgubila že svoj tretji letošnji finale. Kuznecova je za prvo mesto prejela 107.000 ameriških dolarjev in porsche cabrio.

Turnir WTA, Stuttgart, finale:
(700.000 am. dolarjev, pesek)

KUZNECOVA (RUS/5) - SAFINA (RUS/1)
6:4, 6:3

A. B.