"Peščeni kralj" nadaljuje svojo prevlado v svetovljanskem Monte Carlu. Lani je dobil vse dvoboje na pesku, ki jih je odigral. Foto: Reuters
Nadal še enkrat več dobil Monte Carlo

Nadal je prvi servis Ferrerju odvzel v tretji igri, ko je poslal žogo v mrežo, že v naslednji igri pa je tudi sam izgubil igro ob svojem prvem udarcu. Prvopostavljeni igralec je do "brejka" prišel takoj nato v peti igri in dobil prvi niz ter prevzel pobudo na začetku drugega.

Četrtopostavljeni Ferrer se ni predal in odvzel prvi udarec Nadalu v osmi igri, a se je zmagovalec devetih turnirjev za grand slam izvlekel in povedel 6:5. Ko je Ferrer poslal žogo v mrežo, se je 24-letnik veselil svoje sedme zmage v Monte Carlu in 44. posamičnega naslova, od tega ima rekordnih 19 zmag na mastersih.

Španec je že lani postal prvi igralec v odprti teniški eri, ki mu je na istem turnirju uspelo zmagati šestkrat zapored, leto pozneje pa ni bilo videti, da se je odpravljen odpovedati svojemu "monaškemu prestolu". Nadal je poraz v Monte Carlu doživel le leta 2003, ko je prvič nastopil na tem turnirju.

Mednarodni turnir ATP serije 1.000
Monte Carlo
(2.750.000 evrov, pesek)


Finale:
NADAL (ŠPA/1) - FERRER (ŠPA/4)
6:4, 7:5


Polfinale:
NADAL (ŠPA/1) - MURRAY (VB/3)
6:4, 2:6, 6:1

FERRER (ŠPA/4) - MELZER (AVT/7)
6:3, 6:2

Nadal še enkrat več dobil Monte Carlo