Rafael Nadal in Andy Murray sta letos skupaj osvojila pet turnirjev. Foto: EPA
Rafael Nadal in Andy Murray sta letos skupaj osvojila pet turnirjev. Foto: EPA
Novak Djoković
Novak Djoković je v sedmem obračunu še petič premagal Stanislasa Wawrinko. Foto: EPA

Na začetku je sicer kazalo na gladko zmago Španca, ki je uvodni niz dobil po 44 minutah s 6:2. Prvi igralec sveta je hitro povedel z 2:0, Škot je sicer vrnil brejk, a se nato znašel v zaostanku z 1:4. Nadal se je spet izkazal z odlično in raznovrstno igro, kjer je v dolgi seriji udarcev lomil nasprotnika. Razmerje v točkah je bilo 30:20 za Nadala, ki si je priigral kar sedem priložnost za brejk (izkoristil je tri), Murray pa je izkoristil svojo edino priložnost.

Drugi niz je trajal skoraj eno uro in pol
V drugem nizu je Murray igral veliko bolje, Nadal je na začetku resda prišel do brejka prednosti, ki ga je držal do vodstva s 5:2. Španec je pri 5:3 serviral za zmago in je bil od finala oddaljen le za eno točko, a se je nepopustljivi Škot z brejkom vrnil. Oba sta nato servis zadržala vse do podaljšane igre. To je z vodstvom 3:0 bolje začel Nadal, četrti igralec sveta se je približal še na 4:3, nato pa do konca osvojil le še eno točko. Drugi niz je trajal kar 1 uro in 24 minut!

Djoković je moral za zmago garati
Nadal se bo v finalu pomeril z Novakom Djokovićem, ki je s 4:6, 6:1 in 6:3 izločil Stanislasa Wawrinko. V uvodnem nizu je bil Švicarju za zmago dovolj že en sam brejk, ki ga je naredil v deveti igri.

V drugem nizu je srbski igralec dvignil nivo igre in že po dobrih 20 minutah povedel s 5:0 ter niz nato dobil s 6:1. V odločilnem nizu je 24-letni Wawrinka sicer povedel z 2:0, a so žilavemu Noletu nato uspeli kar trije brejki, dvoboj je dobil po 2 urah in 28 minutah. Tri leta mlajši igralec je v zadnjem nizu blestel z natančnimi udarci, žogice so kot po pravilu padale povsem v bližino robnih črt.

Tenis (M), polfinale
NADAL
(ŠPA/1) - MURRAY (VB/4)
6:2, 7:6 (4)

DJOKOVIĆ (SRB/3) - WAWRINKA (ŠVI/13)
4:6, 6:1, 6:3

S. J.