Marija Šarapova je tekmovanje v rdeči skupini končala s tremi zmagami. Foto: EPA
Marija Šarapova je tekmovanje v rdeči skupini končala s tremi zmagami. Foto: EPA

V polfinale je tako poleg Rusinje napredovala Agnieszka Radwanska, ki je v prvem dvoboju dneva v rdeči skupini s 7:6, 6:1 premagala prvo nosilko Simono Halep. Poljakinja, ki je bila pred zadnjim dnevom še edina brez zmage, je vedela, da jo v polfinale pelje le njena zmaga z 2:0, ob tem da Šarapova v poznejšem dvoboju slavi z istim izidom. Uresničil se je prav ta scenarij, čeprav se je Rusinja uvrstila v polfinale že pred obračunom z Italijanko.

Za Pennetto je bil to zadnji dvoboj v karieri, saj je že po slavju na OP ZDA napovedala, da bo po koncu sezone končala kariero.

Zmaga Srebotnikove in Garcie dovolj le za 3. mesto
Katarina Srebotnik je na zaključnem turnirju WTA s Francozinjo Caroline Garcia prišla do prve zmage v igri dvojic. S 6:2 in 3:0 sta vodili v dvoboju z ameriško-češko navezo Bethanie Mattek-Sands in Lucie Šafarovo, ki sta dvoboj predali. Srebotnikova in Garcia sta z zmago in dvema porazoma končali nastope v Singapurju. V beli skupini sta osvojili končno tretje mesto.

Ob Tajvankah Hao-Čing Čan in Jung-Jan Čan sta se iz bele skupine v polfinale uvrstili še Španki Garbine Muguruza in Carla Suarez Navaro. Španska dvojica si je napredovanje zagotovila prav z današnjo zmago proti tajvanskima igralkama s 7:5 in 6:4.

Rdeča skupina, 3. krog:
A. RADWANSKA (POL/5) - HALEP (ROM/1)
7:6 (5), 6:1

ŠARAPOVA (RUS/3) - PENNETTA (ITA/8)
7:5, 6:1

Lestvica:                           
ŠARAPOVA *            3  3 0  6:1  3
RADWANSKA *           3  1 2  3:4  1
PENNETTA              3  1 2  2:4  1
HALEP                 3  1 2  2:4  1
            * - v polfinalu