Novak Djoković je v finalu prikazal sijajno igro. Foto: EPA
Novak Djoković je v finalu prikazal sijajno igro. Foto: EPA
Roger Federer
Roger Federer ni uspel še četrtič slaviti na domačem turnirju. Foto: EPA
Jelena Ristić
Prikupna spremljevalka "Noleta"Jelena Ristić je bila navdušena. Foto: EPA

"Nole" je prvemu igralcu sveta prizadejal prvi poraz v Baslu po letu 2003. Za srbskega igralca je to četrti osvojeni turnir v sezoni. Djoković je v 14. dvobojih petič ugnal 15-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam. Federer pred finalom ni izgubil niza, tudi svojega servisa ni oddal. Novak mu je v finalu kar štirikrat odvzel servis.

Federer, ki je včasih na tem turnirju pobiral žoge, ni uspel še četrtič zapored zmagati. Poznalo se mu je tudi, da šest tednov po finalu OP ZDA ni igral.

V prvem nizu je Roger izgubil servis v deveti igri, v deseti pa je rešil šest zaključnih žog, Djoković pa pet brejk žog, v sedmem poskusu pa Srbu le uspelo osvojiti niz. V drugem nizu je Švicar navduševal svoje navijače, brejka sta mu uspela v četrti in deseti igri.

V odločilnem nizu je "Nole" začel sijajno, hitro je povedel s 3:0, v šesti igri pa je Federer zapravil tri brejk priložnosti za povratek. "To je bil moj daleč najboljši dvoboj ta teden. Uspelo mi je ob najbolj pomembnem času," je bil vesel 22-letni Beograjčan.

Murray nadigral Južnija
Britanec Andy Murray je v finalu turnirja v Valencii ugnal Rusa Mihaila Južnija s 6:3 in 6:2. Škot je v letošnji sezoni osvojil šest turnirjev, pred današnjim zmagoslavjem v Valencii je slavil še v Montrealu, Londonu, Miamiju, Rotterdamu in Dohi.

BASEL, finale
(1.775.000 evrov, trda podlaga)

DJOKOVIĆ (SRB/2) - FEDERER (ŠVI/1)
6:4, 4:6, 6:2

VALENCIA, finale
(2.019.000 evrov, trda podlaga)

MURRAY (VB/1) - JUŽNI (RUS)
6:3, 6:2

BALI, zaključni turnir sezone, finale
(600.000 am. dolarjev, trda podlaga)

REZAI (FRA/10) - BARTOLI (FRA/1)
7:5, b.b.