Novak Djoković je poskrbel za nov velik uspeh srbskega tenisa. Foto: EPA
Novak Djoković je poskrbel za nov velik uspeh srbskega tenisa. Foto: EPA
Ana Ivanović
Za Ano Ivanović velja enako kot za Djokovića. Foto: EPA

20-letni Beograjčan je Nadala, ki je bil zanj usoden v polfinalu Roland Garrosa in Wimbledona, ugnal s 7:5 in 6:3. V prvem nizu mu je brejk uspel v 11. igri, v drugem pa v osmi. Od Španca je bil v sedmem medsebojnem dvoboju boljši drugič, prvič ga je premagal marca v Miamiju. Djoković je ubranil osem priložnosti za brejk (tri v 10. igri prvega niza), serviral pa je tudi 11 asov. Nadal, ki po porazu ni bil preveč razočaran, le dva.


V pravih trenutkih dober servis
"To je ena največjih zmag v moji karieri. Poskušal sem biti potrpežljiv in agresiven obenem. V nekaterih trenutkih sem imel tudi srečo, toda moj servis je že ves teden res dober, še posebej pa je to veljalo danes v pomembnih trenutkih. Ko je imel Nadal priložnost za brejk, sem serviral najboljše," je uvrstitev v finale pokomentiral Djoković.

Federer je s 7:6 in 6:2 odpravil Čeha Radeka Stepanka. Švicar je drugič zapored dosegel 13 asov.

Šarapovi ni pomagala niti akupunktura ušesa
Na ženskem turnirju v Los Angelesu je Marija Šarapova zaradi bolečin v spodnjem delu leve noge predala dvoboj proti Nadji Petrovi. "Ko sem se začela ogrevati, je postajalo vse slabše. Nisem mogla teči za več kot dvema ali tremi žogami," je povedala ruska lepotica, ki ji niso pomagala niti zdravila proti vnetju, masaža, mrzla kopel in akupunktura ušesa. Vzroka za poškodbo sicer ne pozna.

Srbski dvoboj Ivanovićevi
V drugem polfinalu je Srbkinja Ana Ivanović ugnala rojakinjo Jeleno Janković s 4:6, 6:3 in 7:5. Jankovićeva je v odločilnem nizu že vodila s 4:1 in imela ob servisu Ivanovićeve pri vodstvu s 5:4 dve zaključni žogi za zmago, ki pa ju ni izkoristila. Njena nasprotnica je bila v 11. igri uspešnejša, napravila je brejk in nato slavila četrtič na petem medsebojnem dvoboju.

M. R.