Novak Djoković je na premiernem teniškem turnirju v Beogradu upravičil vlogo favorita. Foto: Reuters
Novak Djoković je na premiernem teniškem turnirju v Beogradu upravičil vlogo favorita. Foto: Reuters
Tomaš Berdych
Berdych svojega novega jeklenega lepotca ni želel umazati s teniškimi copati. Foto: Reuters

Priljubljeni "Nole" se je za zmago pred domačim občinstvom potil 108 minut proti nepostavljenem Poljaku, 179. igralcu na lestvici ATP, ki je v polfinalu presenetljivo ugnal drugega nosilca, Hrvata Iva Karlovića. Srb je zabil šest asov, štiri več od nasprotnika. Osvojil je več točk na svoj prvi servis (70 odstotkov proti 65 odstotkom Poljaka), še veliko boljši pa je bil pri drugem servisu, po katerem je osvojil 14 od 23 točk, poraženec v finalu pa le 7 od 21.

Za svojo 13. turnirsko zmago se je moral nekoliko bolj potruditi v drugem nizu, v katerem pa je podaljšano igro izgubil brez izgubljene točke.

Berdych iz MÜnchna v BMW-ju
Čeh Tomaš Berdych iz Münchna odhaja bogatejši za turnirsko zmago, avtomobil BMW in 71.700 evrov. V finalu je bil premočan za Rusa Mihaila Južnija in je osvojil svoj peti turnirski naslov.

Montanes premočan za utrujenega Blaka
Iz Estorila na Portugalskem pa najbolj vesel odhaja zmagovalec turnirja Albert Montanes. Sedmopostavljeni Španec je v finalu s 5:7, 7:6 (6) in 6:0 premagal Američana Jamesa Blaka in osvojil drugo turnirsko zmago. Za četrtim nosilcem je naporen dan, saj je moral pred finalom zgodaj popoldne dokončati včeraj prekinjeni polfinalni dvoboj z Rusom Nikolajem Davidenkom.

Gasquet pozitiven na kokain
Francoski teniški igralec Richard Gasquet je sporočil, da je bil pozitiven na dopinškem testu pred marčevskim turnirjem v Key Biscaynu. Da so takrat v njegovem urinu našli sledove kokaina, je že poročala spletna stran dnevnika L'Qquipe, številka 23. moškega tenisa je dodal, da je bil marca letos pozitiven tudi B-vzorec, vendar vztraja, da je nedolžen in da bo opral svoje ime.

MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 250
Beograd (450.000 evrov, pesek)
Finale:
DJOKOVIĆ (SRB/1) - KUBOT (POL) 6:3, 7:6

Estoril (450.000 evrov, pesek)
Finale:
MONTANES (ŠPA/7) - BLAKE (ZDA/4) 5:7, 7:6, 6:0

München (450.000 evrov, pesek)
Finale:
BERDYCH (ČEŠ/4) - JUŽNI (RUS) 6:4, 4:6, 7:5

T. V.