Novak Djoković je prvič dvignil pokal v Rimu. Foto: Reuters
Novak Djoković je prvič dvignil pokal v Rimu. Foto: Reuters
Dinara Safina
Dinara Safina je strla odpor rojakinje Jelene Dementijeve. Foto: Reuters

Švicar je z brejkom v peti igri osvojil prvi niz. Navdušil je z bekhend voleji in forhend udarci z osnovne črte. V drugem nizu je "Nole" izkoristil edino priložnost za odvzem servisa. V odločilnem nizu mu je ob sijajnem servisu uspel brejk v uvodni in zadnji igri. Po peti igri je Wawrinka poklical zdravnika zaradi bolečin v hrbtu. Srb je osvojil četrti turnir serije masters. Dvoboj je trajal dve uri in štiri minute. Skupno je Djokovič imel lepo prednost v osvojenih točkah (87:71).

Wawrinka ni uspel ponoviti Umaga
Tekmeca sta se srečala že tretjič v finalih ATP-turnirjev. V njunem prvem medsebojnem dvoboju se je moral Djoković leta 2006 v finalu Umaga predati. Lani je v dvorankem turnirju na Dunaju Srb slavil v finalu s 6:4 in 6:0. Švicar se bo s 24. mesta povzpel med najboljšo deseterico. Ta teden je na igriščih Fora Italica ugnal Jamesa Blaka, Marata Safina, Juana Carlosa Ferrera, Andyja Murraya in Andyja Roddicka.

Safina blestela s skrajšanimi žogicami
Zmagovalka turnirja v Berlinu je Dinara Safina. Rusinja je s 3:6, 6:2 in 6:2 ugnala rojakinjo Eleno Dementijevo. "Vedela sem, da lahko zmagam s skrajšanimi žogicami. Poskušala sem vsaj dvajsetkrat in uspelo mi je skoraj vedno. Zmaga proti Heninovi mi je vlila samozavest in nadaljevala sem z vse boljšo igro," je po zmagi na stadionu Steffi Graf dejala 22-letna Safina, ki je po Gold Coastu, Parizu, Pragi, Palermu in Sopotu osvojila šesti WTA turnir v karieri. Na poti do lovorike je poleg Heninove izločila tudi osemkratno zmagovalko turnirjev za grand slam Sereno Williams.

RIM, finale
(2.270.000 evrov, pesek)
DJOKOVIĆ (SRB/3) - WAWRINKA (ŠVI)
4:6, 6:3, 6:3

BERLIN, finale
(1.340.000 am. dolarjev, pesek)
SAFINA (RUS/13) - DEMENTIJEVA (RUS/7)
3:6, 6:2, 6:2

A. G.