Rafael Nadal je dobil že drugi dvoboj zapored v petih nizih. V naslednjih treh dnevnih ga čakajo še težji nasprotniki. Foto: EPA
Rafael Nadal je dobil že drugi dvoboj zapored v petih nizih. V naslednjih treh dnevnih ga čakajo še težji nasprotniki. Foto: EPA
Novak Djoković
Novak Djoković je v vseh treh podaljšanih igrah ohranil mirno kri. Foto: EPA

Španec, ki je v 3. krogu v petih nizih strl Robina Söderlinga, je na pokopališču šampionov (igrišču številka 2) začel zelo slabo. Rus je prva dva niza dobil s 6:4 in 6:3, potem pa se je kralj peska prebudil. Južnega je zvilo v hrbtu in do konca je dobil le še pet iger. V četrtfinalu se bo "Rafa" pomeril s Čehom Tomasom Berdychom.

Agresivna igra se je obrestovala
"To je bil moj najboljši dvoboj na travnati podlagi. Ko sem izgubil prva dva niza, sem bil še bolj odločen. Na vsak način sem hotel priti do brejk, ki bi pomenil preobrat. Začel sem igrati precej bolj agresivno, kar se je obrestovalo," je povedal Nadal.

"V tretjem nizu sem vseskozi razmišljal o tem, da bi poklical fizioterapevta, vendar sem si premislil, ker bi to še bolj motiviralo Nadala. Dvoboj sem imel v svojih rokah, potem pa se nisem mogel več normalno gibati," je bil razočaran Južni.

"Nole" specialist za podaljšane igre
Novak Djoković je s 3:1 v nizih izločil Lleytona Hewitta. Srb je dobil vse tri podaljšane igre. V četrtfinalu ga čaka Marcos Baghdatis, ki je bil s 7:6, 7:6 in 6:3 boljši od Rusa Nikolaja Davidenka.

Dvoboj četrtfinala med Rogerjem Federerjem in Juanom Carlosom Ferrerom je bil pri izidu 5:5 prekinjen zaradi dežja.

Slovo Semrajca v 2. krogu
V mladinskem delu je izpadel še drugi slovenski predstavnik Janez Semrajc. V 2. krogu ga je s 7:5 in 6:4 premagal Britanec Graeme Dyce. V sredo se je poslavil tudi Aljaž Bedene.

Četrtfinale, tabela:
FEDERER (ŠVI/1) - FERRERO (ŠPA/20)
5:5, -:-, -:-
* - prekinjeno zaradi dežja
RODDICK (ZDA/3) - GASQUET (FRA/12)

DJOKOVIĆ (SRB/4) - BAGHDATIS (CIP/10)

NADAL (ŠPA/2) - BERDYCH (ČEŠ/7)

Osmina finala, spodnja polovica tabele:

BAGHDATIS (CIP/10) - DAVIDENKO (RUS/6)
7:6 (5), 7:6 (5), 6:3
DJOKOVIĆ (SRB/4) - HEWITT (AVS/16)
7:6 (8), 7:6 (2), 4:6, 7:6 (5)
BERDYCH (ČEŠ/7) - BJÖRKMAN (ŠVE/19)
6:4, 6:0, 6:7 (6), 6:0
NADAL (ŠPA/2) - JUŽNI (RUS/14)
4:6, 3:6, 6:1, 6:2, 6:2

A. G.