Roger Federer je bil proti 98. igralcu sveta povsem nemočen. Foto: EPA
Roger Federer je bil proti 98. igralcu sveta povsem nemočen. Foto: EPA
Fish zasenčil Federerja

Američan, ki v prejšnjih petih medsebojnih partijah ni bil niti blizu uspehu, je tokrat povsem nadigral Švicarja in končal dvoboj po dobri uri. V prejšnjih letih nedotakljivi Federer tako v tej sezoni ostaja še brez osvojenega turnirja. Na OP Avstralije ga je v polfinalu izločil Novak Djoković, v 1. krogu Dubaja pa je bil zanj usoden Andy Murray.

Nole se je maščeval za prejšnje leto
Fish se bo v finalu pomeril z Djokovićem, ki je v ponovitvi lanskega finala s 6:3, 6:2 odpravil branilca naslova Rafaela Nadala. V obeh nizih mu je odvzel po dva servisa.

"Fish je bil fantastičen"
"Odigral je odličen dvoboj. Fantastično. Lahko mu samo čestitam," je Federer, zmagovalec treh turnirjev v Indian Wellsu, pohvalil Fisha. "Pri priložnostih za odvzem servisa je vedno uganil stran mojega začetnega udarca. Ko je napadel, se mu je vse izšlo. Nikoli ni zgrešil, ko sem to potreboval. Bil je izjemen in nič nisem mogel storiti, da bi prevzel kontrolo dvoboja," je še povedal prvi igralec sveta, ki pa se mu prestol vse bolj maje.

Federer kljub porazu zadovoljen
Kljub porazu pa je bil Federer zadovoljen s turnirjem: "Vsi vemo, da je Fish boljši, kot kaže trenuten položaj na lestvici (98). Bil je že med dvajseterico in dobil nekaj velikih dvobojev. Sem zadovoljen s tem tednom. Mardy je danes izkoristil vsako priložnost, zato je težko ocenjevati mojo igro samo po tem dvoboju. Prej je bilo vse OK."

R. K.

Fish zasenčil Federerja