Veronika Erjavec je ostala brez polfinala med dvojicami na domačem turnirju. Foto: www.alesfevzer.com
Veronika Erjavec je ostala brez polfinala med dvojicami na domačem turnirju. Foto: www.alesfevzer.com

24-letna Ljubljančanka je v paru z Grkinjo Eleni Kristofi izgubila proti italijansko-španski navezi Nuria Brancaccio in Leyre Romero Gormaz s 7:6, 5:7 in 4:10. V drugem nizu sta povedli z brejkom prednosti s 4:3, a nato osvojili le še igro. Podaljšana igra do desete točke je zanesljivo pripadla Italijanki in Španki.

Veronika Erjavec je edina Slovenka, ki je na turnirju serije WTA 125 v Ljubljani dosegla zmago. Vse štiri slovenske predstavnice (Veronika Erjavec, Živa Falkner, Pia Lovrič in Ela Nala Milić) so med posameznicami izpadle v prvem krogu v torek, neuspešni pa so bili tudi vsi štirje slovenski pari v sredo.

Kljub porazu Veronika Erjavec ni bila pretirano razočarana. Povedala je, da bo skušala dobre stvari, ki jih je doživela v Ljubljani, prenesti na naslednje turnirje.

"V zaključku nama je zmanjkalo malo odločnosti in sreče, zagotovo pa je celoten turnir dobra izkušnja, ki mi bo pomagala, da bom v prihodnje lahko igrala bolj sproščeno," je dejala slovenska igralka, ki je od tega tedna s 194. mestom najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA.

V petek četrtfinale med Olgo Danilović in Ello Seidel
Znanih je vseh osem igralk, ki se bodo v petek podale v zaključne boje. Med njimi so tri nosilke. V petek bo v četrtfinalu zelo zanimiv obračun med tretjo nosilko Olgo Danilović in Nemko Ello Seidel.


LJUBLJANA, osmina finala, tabela
(100.000 evrov, pesek)

JONES (VB) – MARČINKO (HRV)
7:5, 6:1
JIMENEZ KASINCEVA (AND) – PAOLETTI (ITA)
7:5, 6:1
DMITRUK (BLR) – BEJLEK (ČEŠ/4)
6:4, 6:3
TEICHMANN (ŠVI) – P. KUDERMETOVA (RUS/8)
6:3, 6:0

SEIDEL (NEM/5) – FITA BOLUDA (ŠPA)
4:6, 6:3, 6:1
DANILOVIĆ (SRB/3) – KRAUS (AVT)
6:2, 6:2
BRANCACCIO (ITA) – SOBOLJEVA (UKR)
7:6 (6), 6:0
PARRIZAS DIAZ (ŠPA/2) – ÖZ (TUR)
6:0, 6:1