Grega Žemlja je še drugič zaigral v finalu Portoroža. Foto: www.alesfevzer.com
Grega Žemlja je še drugič zaigral v finalu Portoroža. Foto: www.alesfevzer.com
Žemlja kljub porazu zadovoljen
Žemlja v Portorožu klonil pred Vannijem

Turnir z nagradnim skladom 42.500 evrov je največji teniški dogodek v Sloveniji. Letos je bil še posebno dobro obiskan, saj je po eni strani potekal na višku turistične sezone, dodatno pa ga je popestril še najizkušenejši slovenski igralec Grega Žemlja, ki je presenetil z uvrstitvijo v finale. Tam je moral priznati premoč Italijanu Luci Vanniju.

Stroški se bodo povečali za 10.000 dolarjev
Prva dve izvedbi tega turnirja sta bili v juliju, letos je bil prvič organiziran v avgustu. Zelo verjetno pa je, da se bo prihodnje leto spet vrnil v julijski termin. Vzrok? Organizacija ATP je namreč za prihodnjo sezono spremenila pogoje za organizacijo turnirjev serije challenger. Prireditelji morajo po novem poskrbeti tudi za plačilo namestitev za igralce. To bo turnir podražilo za približno 10.000 evrov.

Krušič: Publika se je odlično odzvala
"Za nas je to hud udarec, saj so hoteli sredi avgusta v Portorožu popolnoma zasedeni in tudi cene so višje. Zato intenzivno razmišljamo, da bi se vrnili v julijski termin," pravi vodja organizacijskega odbora turnirja Gregor Krušič in nadaljuje: "Po drugi strani pa smo videli, da se je publika odlično odzvala in vsak dan dodobra napolnila tribune osrednjega stadiona."

Turnir Tilia Slovenija Open je prvo leto dobil nagrado ITF ATP za najbolje organiziran turnir te ravni, lani pa posebno pohvalo.

Žemlja kljub porazu zadovoljen
Žemlja v Portorožu klonil pred Vannijem