82. igralec sveta Benjamin Becker je prišel do prvega ATP-turnirja v karieri. Foto: EPA
82. igralec sveta Benjamin Becker je prišel do prvega ATP-turnirja v karieri. Foto: EPA
Tamarine Tanasugarn
Tajka Tanasugarnova je v polfinalu ugnala Safino in postala favoritinja finala, kjer je bila boljša od Wickmayerjeve. Foto: EPA
Dmitrij Tursunov
Rus Tursunov je moral v podaljšani igri prvega niza iskati pomoč zdravnika, saj si je poškodoval gleženj. Foto: EPA
Caroline Wozniacki
101 minuta je bila dovolj, da je Caroline Wozniacki strla odpor Francozinje Razzanove. Foto: EPA

S tem uspehom pa je postal tudi prvi kvalifikant, ki je v letošnji sezoni osvojil enega izmed turnirjev. Na poti do zmage je odpravil Florenta Serro (6:3:, 6:4), Fernanda Verdasca (7:5, 7:6 (4)), Michaela Llodro (7:6 (6), 7:5) in Rainera Schüttlerja (7:6 (7), 3:6, 7:6 (11)). V finalu je Raemon Sluiter, za katerega je bil to prvi turnir po upokojitvi, v Hertogenboschu pa je zaigral z "wild cardom", "padel" po 115 minutah igre. "Nimam občutka, da sem ta teden izpustil nekaj priložnosti, bolj sem mnenja, da sem jih nekaj zagrabil," je povedal ljubljenec nizozemskega občinstva Sluiter, ki je zavrnil tudi govorice, da se ob morebitnem porazu v finalu znova poslavlja od tenisa.

Tanasugarnova obranila naslov
Po polfinalni zmagi nad Dinaro Safino je naslov že drugo leto zapored pričakovano osvojila Tamarine Tanasugarn. S 6:3 in 7:5 je bila boljša od Belgijke Yanine Wickmayer, ki je igrala rahlo poškodovana. "Rada bi čestitala Yanini, imela je izreden turnir. Ob koncu sem povsem mrtva," je dejala Tanasugarnova.

Tursunov nastop v Wimbledonu pod vprašajem?
Dmitrij Tursunov je s 6:3 in 7:6 v finalu Eastbourna ugnal kvalifikanta Franka Dancevića, ki je v prvem krogu ugnal prvega nosilca Igorja Andrejeva (7:6 (6), 6:2). Tursunov, ki je slavil svoj šesti turnirski naslov, si je v finalu poškodoval gleženj: "Poskušal bom igrati tudi v Wimbledonu, razen če bom na berglah." Eastbourne ženski turnir pred Wimbledonom organizira od leta 1974, medtem ko je bil moški del na sporedu prvič.

Wozniackijeva osvojila prvi turnir na travi
Šesta nosilka Caroline Wozniacki je po uri in 41 minutah s 7:6 (5) in 7:5 ugnala Virginie Razzano, s tem pa slavila že drugič letos in petič v karieri. Odločilni brejk za končno zmago je Danki uspel v 11. igri drugega niza, še predtem pa je imela Francozinja pri 5:4 žogo za zmago v drugem nizu. "To je moj prvi naslov na travi, zato mi pomeni veliko. Žal mi je, da nisem uspela končati že prej," je po dvoboju dejala 18-letna Danka.

HERTONGENBOSCH, finale (M):
(450.000 evrov, trava)
BECKER (NEM) - NAVARRO (ŠPA)
7:5, 6:3

HERTONGENBOSCH, finale (Ž):
(220.000 am. dolarjev, trava)
TANASUGARN (TJS) - WICKMAYER (BEL)
6:3, 7:5

EASTBOURNE, finale (M):
(450.000 evrov, trava)
TURSUNOV (RUS/2) - DANCEVIC (KAN)
6:3, 7:6

EASTBOURNE, finale (Ž):
(600.000 am. dolarjev, trava)
WOZNIACKI (DAN/6) - RAZZANO (FRA)
7:6 (5), 7:5