Rafael Nadal je v letošnjem letu doživel le šest porazov. Foto: EPA
Rafael Nadal je v letošnjem letu doživel le šest porazov. Foto: EPA
Roger Federer
Roger Federer je končal najslabšo sezono v zadnjem desetletju na šestem mestu lestvice ATP. Foto: EPA
Novak Đoković
Novak Đoković je nanizal že 21 zmag zapored. V finalu OP ZDA pred dvema mesecema je izgubil proti Nadalu v štirih nizih. Foto: EPA
Federer športno priznal poraz

Prvi igralec sveta je bil že 22. v 32 medsebojnih tekmah boljši od večnega tekmeca. Dvoboj v O2 Areni je trajal uro in 20 minut.
Federer je v osmi igri zapravil tri priložnosti za odvzem servisa. V uvodnem nizu je "Rafa" v deveti igri odvzel servis Švicarju, a je 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam uspel izenačiti na 5:5. Odločilni brejk je Španec naredil v enajsti igri, nato pa zadržal začetni udarec in dobil prvi niz po 43 minutah.

V drugem nizu je Federer igral še slabše. V peti in deveti igri je izgubil servis.

Statistika

Nadal

Federer

Prvi servis (%)7666
Asi

2

6

Dvojne napake01
Brejk priložnosti4/41/4
Osvojene točke6550

Đoković nanizal 21 zmag zapored
V svojem šele drugem finalu na tem tekmovanju (leta 2010 ga je izgubil prav proti Federerju) se bo Nadal v ponedeljek ob 21.00 pomeril z Đokovićem.
Srb je v večernem obračunu začel slabo, že v tretji igri je izgubil servis. Že v naslednji igri se je zbral in izenačil na 2:2. Wawrinka, ki je letos v Melbournu in New Yorku po maratonskih obračunih šele po petih nizih moral priznati premoč Đokoviću, je v osmi igri zgrešil forhend in izgubil servis. "Nole" je nato zadržal začetni udarec in osvojil prvi niz.

Statistika

Đoković

Wawrinka

Prvi servis (%)6754
Asi

2

4

Dvojne napake00
Brejk priložnosti4/101/3
Osvojene točke6645

V drugem nizu je Švicar izgubil servis že v uvodni igri. Dve priložnosti za brejk je še uspel rešiti, potem pa je bekhend poslal v avt. Đoković je sijajno serviral, Wawrinka si ni priigral niti ene priložnosti za brejk. V deveti igri je drugi igralec sveta z novim odvzemom servisa dosegel zmago po uri in 25 minutah. Srb je neporažen že 21 dvobojev zapored.

Zaključni turnir ATP, London, polfinale:
NADAL (ŠPA/1) - FEDERER (ŠVI/6)
7:5, 6:3

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - WAWRINKA (ŠVI/7)
6:3, 6:3

Federer športno priznal poraz