Andy Roddick se je veselil velike zmage. Foto: EPA
Andy Roddick se je veselil velike zmage. Foto: EPA
Novak Djoković in Andy Roddick
Novak Djoković je športno priznal poraz. Foto: EPA

Američan, ki se je razšel s trenerjem Jimmyjem Connorsom, je v četrti igri prvega niza z odličnima servisoma rešil dve brejk žogi. Roddick je podaljšano igro dobil s 7:5. Djoković je v drugi in četrti igri drugega niza še uspel rešiti svoj servis, potam pa je Roddicku uspel odločilni odvzem servisa za 5:3.

Odločila je podaljšana igra 1. niza
"Navdušen sem. Danes sem moral odigrati svoj najboljši tenis in uspelo mi je. V prvem nizu Novak ni naredil praktično nobene napake. Na njegov servis sploh nisem našel odgovora. Nekako sem ostal v igri, v podaljšani igri pa se je tehtnica prevesila na mojo stran," je bil zadovoljen Roddick.

"Že od začetka sem bil preveč nervozen. Nikakor nisem našel ritma pri vračanju sevisa, čeprav je to težko proti najboljšemu serverju sveta. V prvem nizu sem imel svoje priložnosti, ki pa jih nisem izkoristil, in to je odločilo," je povedal Djoković, ki je januarja dobil OP Avstralije v Melbournu.

V finalu se bo srečal s Felicianom Lopezom. Španec je s 6:4, 4:6 in 7:5 premagal Rusa Nikolaja Davidenka. V odločilnem nizu je Lopez zaostajal že z 2:5.

Polfinale:
LOPEZ (ŠPA) - DAVIDENKO (RUS/5)
6:4, 4:6, 7:5

RODDICK (ZDA/6) - DJOKOVIĆ (SRB/3)
7:6, 6:3