Roger Federer se na pesku vse bolje znajde. Foto: EPA
Roger Federer se na pesku vse bolje znajde. Foto: EPA
Novak Djoković
Novak Djoković je na osrednjem igrišču povsem nadigral Andyja Murrayja. Foto: Reuters

Roger, ki je v zadnji dveh letih izgubil finale v mondenem mestu proti Rafaelu Nadalu, je za napredovanje potreboval le 71 minut. "Monfils je zelo dober igralec. On zelo nerad narekuje ritem igre, zato lahko proti njemu igram napadalno. Velikokrat dobi dvoboje, ker nasprotniki delajo preveč napak," je dejal Federer, ki je v nedeljo v Estorilu osvojil prvi letošnji turnir.

Švicarja zdaj čaka Nalbandian
V 2. krogu se je v sredo zelo namučil z Rubenom Ramirezom Hidalgom, ki je bil le dve točki oddaljen od senzacije. Prvi igralec sveta je Francoza ugnal s 6:3 in 6:4. V četrtfinalu se ga čaka neugodni Argentinec David Nalbandian, ki je Tommyju Robredu prepustil le eno igro.

"Nole" Britancu oddal le štiri igre
Še bolj gladko je napredoval Novak Djoković, ki je Andyja Murrayja nadigral kar s 6:0 in 6:4. "Zelo sem zadovoljen s svojo predstavo. V prvem nizu sem igral brezhibno. Nadzoroval sem potek dvoboja, čakal sem na svoje priložnosti, v pravih trenutkih pa sem bil agresiven," je povedal zmagovalec letošnjega OP-ja Avstralije v Melbournu.

Navdušil je tudi Nadal, ki je na peščeni podlagi znova kralj. S 6:4 in 6:1 je premagal rojaka Juana Carlosa Fererra, ki je leta 2003 zmagal v Roland Garrosu. Tudi v četrtfinalu se bo "Rafa" srečal z rojakom. David Ferrer je namreč odpravil Srba Janka Tisarevića s 6:0 in 6:4.

Osmina finala, tabela:
FEDERER (ŠVI/1) - MONFILS (FRA)
6:3, 6:4
NALBANDIAN (ARG/6) - ROBREDO (ŠPA/12)
6:1, 6:0
DJOKOVIĆ (SRB/3) - MURRAY (VB/14)
6:0, 6:4
QUERREY (ZDA) - GASQUET (FRA/7)
2:6, 6:4, 6:3
ANDREJEV (RUS) - ALMAGRO (ŠPA)
7:5, 4:6, 6:4
DAVIDENKO (RUS/4) - KOHLSCHREIBER (NEM/16)
3:6, 7:5, 6:2
FERRER (ŠPA/5) - TIPSAREVIĆ (SRB)
6:4, 6:0
NADAL (ŠPA/2) - FERRERO (ŠPA/13)
6:4, 6:1

A. G.