Roger Federer je še tretjič dvignil pokal v Cincinnatiju. Foto: EPA
Roger Federer je še tretjič dvignil pokal v Cincinnatiju. Foto: EPA
Novak Djoković
Novak Djoković ni imel svojega dne. Foto: EPA

V prvem nizu je prvi igralec sveta ekspresno povedel s 5:0. Izkoristil je dve izmed devetih brejk priložnosti, Srb pa je imel ogromne težave z začetnim udarcem. Uvodni niz je trajal le 29 minut, v osvojenih točkah pa je bilo 35:20 za 15-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam.

"Nole" po vodstvu s 3:0 popustil
V drugem nizu se je "Nole" pobral in z brejkom v drugi igro povedel s 3:0. Federer je hitro izenačil na 3:3 in imel v sedmi igri priložnost za odvzem servisa, ki pa je ni izkoristil. Švicarju je odločilni brejk uspel v 11. igri, nato pa je brez izgubljene igre zadržal servis in slavil po uri in pol. Federer je serviral sedem asov, Djoković pa tri. V osvojenih točkah je bilo 82:59 za Švicarja.

"Zadnji mesec je bil zares poseben zame. Menjam plenice in treniram. Časi so se spremnili, tudi moški porprimemo za taka dela," se je pošalil 28-letni Baselčan, ki bo od 31. avgusta naprej naskakoval šesti zaporedni naslov v New Yorku.

Četrti letošnji turnir za Rogerja
"Odlično sem začel dvoboj in to mi je dalo zagon, da sem ga tudi odločil v svojo korist," je še dodal Federer, ki je letos že osvojil turnirje v Madridu, Roland Garrosu in Wimbledonu, preden si je konec julija vzel nekaj odmora ob rojstvu dvojčic Myle in Charlene.

"Rogerju lahko le čestitam, saj je bil danes zame enostavno predober. Sam zadnja leta v Cincinnatiju vedno dobro nastopam, zato sem prepričan, da bom tu zaigral tudi prihodnje leto," je po porazu dejal 22-letni Beograjčan, ki si je z uvrstitvijo v finale priigral tudi ček v višini 220.000 dolarjev.

To je za Federerja v petih letih še tretji naslov v Cincinnatiju, saj je omenjeni turnir osvojil tudi v letih 2005 in 2007. Skupaj je osvojil že 61. turnirjev v karieri.

Dementjeva najboljša v Torontu
Jelena Dementjeva je v finalu močnega turnirja v Torontu s 6:4 in 6:3 ugnala Marijo Šarapovo. Olimpijska prvakinja je osvojila tretji turnir letos. Šele tretjič v devetih medsebojnih dvobojih je ugnala Šarapovo, ki se uspešno vrača po poškodbi ramena. To je bil njen prvi finale turnirja WTA po Amelia Islandu aprila lani.

CINCINNATI
(3.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
FEDERER (ŠVI/1) - DJOKOVIĆ (SRB/4)
6:1, 7:5

Polfinale:
FEDERER (ŠVI/1) - MURRAY (VB/3)
6:2, 7:6

DJOKOVIĆ (SRB/4) - NADAL (ŠPA/2)
6:1, 6:4

TORONTO
(2.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
DEMENTJEVA (RUS/4) - ŠARAPOVA (RUS)
6:4, 6:3