Janez Semrajc je v 1. krogu izločil šestega nosilca, Hrvata Ivana Dodiga. Foto: Metka Glas
Janez Semrajc je v 1. krogu izločil šestega nosilca, Hrvata Ivana Dodiga. Foto: Metka Glas

Adama Kellnerja.
20-letni Semrajc (trenutno je na lestvici ATP na 456. mestu) je proti najboljšemu črnogorskemu tenisaču (408.) kljub bolezni, ki ga je pestila to sezono, ohranil dovolj moči in slavil s 7:6, 5:7 in 6:3. Semrajc se je sicer že lani pomeril s Tošićem na turnirju serije futures in prav tako zmagal.
"Naredil sem veliko preveč napak"
"To je moj največji dosežek v karieri in z rezultatom sem zelo zadovoljen, z igro pa ne povsem. Proti Tošiću ni bilo lahko igrati. Vseskozi je stal zelo daleč od osnovne črte, tako da sem mu težko zabil žogo in nadaljevala se je igra na izčrpavanje. Naredil sem veliko preveč napak, reševal me je servis, ki je ob "backhandu" tudi moje največje orožje," je po dveh urah in 50 minutah trdega boja dejal Semrajc, ki se bo v četrtfinalu pomeril z Italijanom Enricom Burzijem.

Žemlja zadovoljen s svojo igro
Žemlja je kvalifikanta Kellnerja odpravil gladko s 6:1 in 6:3. "Končni rezultat je prava slika dogodkov na igrišču. Igral sem dobro, tudi gibal sem se veliko bolje kot včeraj in na splošno sem se na igrišču dobro počutil. Zadovoljen sem. Upam le, da mi bo jutri uspelo dvigniti raven igre še za kakšno stopničko višje," je povedal 23-letni Kranjčan, ki je ponovil lanski uspeh. Zdaj ga čaka drugi nosilec, Hrvat Roko Karanušić, s katerim sta se pomerila že večkrat, Žemlja pa ga še ni premagal.

Osmina finala, tabela:

LORENZI (ITA/1) - BALLERET (MON)
6:3, 6:1
KRAJINOVIĆ (SRB) - BOZOLJAC (SRB/5)
1:3, b.b.
BURZI (ITA) - BROWN (JAM)
6:0, 6:4
SEMRAJC (SLO) - TOŠIĆ (ČG)
7:6, 5:7, 6:3
VAGNOZZI (ITA) - TENCONI (ITA/7)
7:6, 3:6, 6:4
ROBERT (FRA/3) - KIRILJOV (RUS)
6:3, 6:2
ŽEMLJA (SLO/8) - KELLNER (MAD)
6:1, 6:3
KARANUŠIĆ (HRV/2) - BARDOCZKY (MAD)
1:6, 6:0, 6:0