Novak Djoković je bil povsem izmučen. Foto: EPA
Novak Djoković je bil povsem izmučen. Foto: EPA
Rafael Nadal in Roger Federer
Takole je Rafael Nadal lani še tretjič zapored dvignil pokal v Monte Carlu. Foto: EPA

Švicar je vodil s 6:3 in 3:2, ko se je Srb počutil vse bolj omotično. Zadnje tri dni se je slabo počutil, imel je bolečine v vratu. V prvem nizu je v osmi igri Federer izkoristil edino priložnost za brejk, ubranil pa je vse tri priložnosti "Noleta". V drugem nizu sta mu uspela dva odvzema servisa in Djoković bi se zelo težko vrnil. V osvojenih točkah je bilo 58:46, dvoboj pa je trajal uro in 11 minut.

"Nole" se je že od začetka slabo počutil
"Že od začetka dvoboja se nisem počutil dobro. Na začetku dvoboja sem bil še dokaj svež. Po šestih igrah in daljših izmenjavah žog sem se počutil vse slabše. Že po prvem nizu sem bil blizu predaje, a sem si rekel, da poskusim in vidim, kako bo šlo," je povedal Djoković, ki je letos v polfinalu OP Avstralije v Melbournu odpravil Federerja s 7:5, 6:3 in 7:6. V medsebojnih dvobojih zdaj Švicar vodi s 6:2.

Roger je bil po pomembni zmagi zelo zadovoljen: "Tokrat sem res dobro serviral. Tudi igra z osnovne črte mi je stekla. Tudi proti Nadalu upam na zmago."

"Rafa" je neustavljiv
Nadal je s 6:3 in 6:2 odpravil Nikolaja Davidenka. V Monte Carlu ne pozna poraza vse od 3. kroga leta 2003 proti Guillermo Corii, nanizal je 21 zmag! "Vsak dan se počutim bolje na pesku. Hitro sem se privadil na mojo najljubšo podlago," je bil vesel Nadal.

V finalu leta 2006 je "Rafa" s 6:2, 6:7, 6:3 in 7:6 ugnal Federerja, lani pa je bilo 6:4 in 6:4 za Španca, ki je dobil osem izmed 14 medsebojnih dvobojev. Zadnji dve srečanji sta pripadli prvemu igralcu sveta, ki je bil boljši v finalu Wimbledona in tudi ob koncu lanskega leta v Šanghaju.

Polfinale:
FEDERER (ŠVI/1) - DJOKOVIĆ (SRB/3)
6:3, 3:2, b.b.

NADAL (ŠPA/2) - DAVIDENKO (RUS/4)
6:3, 6:2

A. G.