Polona Hercog bo v nedeljo lovila drugo turnirsko zmago. Foto: EPA
Polona Hercog bo v nedeljo lovila drugo turnirsko zmago. Foto: EPA
Flavia Pennetta
Flavia Pennetta je lani v Parizu izgubila le tri igre proti Poloni Hercog, tokrat pa je bila popolnoma nemočna. Foto: EPA
Hercogova gladko v finale Palerma

20-letna Mariborčanka je začela sijajno. V drugi in četrti igri je Italijanki odvzela servis in hitro povedla s 5:0. Pennetta se je nato le zbrala in v sedmi igri z brejkom znižala na 5:2, v naslednji igri pa je še tretjič oddala začetni udarec in prvi niz je po 31 minutah pripadel Hercogovi.
Vsega konec po manj kot uri
Pennetta je bila popolnoma razglašena na začetku drugega niza, brez dobljene točke je izgubila servis v drugi igri. Polona je prevladovala z osnovne črte in tudi v drugem nizu ji je trikrat uspel brejk. Dvoboj je trajal le 59 minut, razmerje v osvojenih točkah je bilo kar 57:32.
Vse je bilo za oceno 5
"Danes sem se res odlično počutila, že od vsega začetka dvoboja sem začutila, da je to moj dan in da bom lahko uporabila vse svoje elemente igre. Vse mi je odlično uspevalo. Res se pozna, da veliko rajši igram v večernih urah, tako da: kaj naj rečem? Danes je bilo res vse za oceno 5," je povedala Hercogova.

S Španko se bo srečala prvič
V finalu bo Hercogovi stala nasproti Medina Garriguesova. 28-letna Španka je leta 2008 zaigrala v finalu portoroškega turnirja, trenutno pa je na lestvici WTA dve mesti za Hercogovo. Tekmici se bosta srečali prvič. "Z njo mislim, da še nisva igrali, tako da bo tudi to zame en velik izziv. Gre za igralko z ogromno izkušnjami in že štirimi turnirskimi zmagami v Palermu, tako da bo to zame le še dodaten motiv," je še dodala Polona, ki bo tako v nedeljo ob 19.30 lovila drugi zaporedni naslov ter obenem že deseto zaporedno zmago.

PALERMO, polfinale
(220.000 ameriških dolarjev, pesek)

HERCOG (SLO/7) - PENNETTA (ITA/1)
6:2, 6:2
MEDINA GARRIGUES (ŠPA/5) - CETKOVSKA (ČEŠ)
7:5, 6:3

BAD GASTEIN, polfinale
(220.000 ameriških dolarjev, pesek)

MAYR-ACHLEITNER (AVT) - PERVAK (RUS/8)
6:0, 6:0
MARTINEZ SANCHEZ (ŠPA) - K.BONDARENKO (UKR)
6:1, 7:6

STUTTGART, polfinale
(450.000 evrov, pesek)

FERRERO (ŠPA) - DEL BONIS (ARG)
3:6, 6:4, 6:4
ANDUJAR (ŠPA) - KUBOT (POL)
6:4, 3:6, 6:4

BASTAD, polfinale
(450.000 evrov, pesek)

SÖDERLING (ŠVE/1) - BERDYCH (ČEŠ/3)
6:1, 6:0
FERRER (ŠPA/2)
- ALMAGRO (ŠPA/4)
6:1, 6:3

Hercogova gladko v finale Palerma