Grega Žemlja je sklenil predstave  Slovencev na peščenem igrišču na Otočcu. Foto: MMC RTV SLO
Grega Žemlja je sklenil predstave Slovencev na peščenem igrišču na Otočcu. Foto: MMC RTV SLO
Po Litvi je naslednja ovira Latvija

V 3. krogu se bo Slovenija septembra v gosteh pomerila z Latvijo, ki je bila s 4:1 boljša od Bolgarije. Zmagovalec tega dvoboja se bo uvrstil v prvo evroafriško skupino.

Semrajc se je izkazal
Kapetan Blaž Trupej je zadnji dan namesto Blažu Kavčiču priložnost ponudil mlademu Janezu Semrajcu. Ljubljančan, ki se je na začetku sezone bojeval z boleznijo (mononukleoza), je ob vrnitvi na igrišča povsem upravičil svoj nastop. V dveh nizih je s 6:3 in 7:5 premagal Ricardasa Berankisa, ki je pred dvema letoma osvojil mladinski turnir za grand slam v New Yorku.

Čeprav je tekmec v prvem nizu po zaostanku z 2:4 dobil tri igre zapored in tudi serviral za niz, se je Semrajc pravočasno zbral, mu dvakrat odvzel servis in se veselil vodstva, ki ga je v drugem nizu spremenil v končni uspeh. "Najbrž je bila to moja najboljša igra v sezoni. Tekmec je bil kakovosten, pred njim je lepa prihodnost, tako da sem zelo zadovoljen, da sem ga premagal," je bil ponosen Semrajc.

Trupej prepričan, da bodo v Latviji igrali na hitri podlagi
Zadnjo točko Slovencem je priigral Grega Žemlja, ki je s 6:4, 2:6 in 6:1 ugnal Dovydasa Sakinisa.

Trupej že razmišlja o naslednjem obračunu proti Latviji: "Prepričani smo, da bomo igrali v dvorani in na hitri podlagi. Latvija bo gotovo favorit, toda mi bomo neobremenjeni, tako da presenečenje ne bo izključeno. Veliko bo odvisno, ali bo igral njihov najboljši igralec Ernests Gulbis, 72. na lestvici ATP."

Otočec, pesek:
SLOVENIJA - Litva 5:0

Žemlja - Berankis 6:1, 6:4, 6:3

Kavčič - Sabeckis 6:2, 6:3, 6:1

Žemlja/Kračman -
Berankis/Pinko 7:6 (2), 6:3, 6:3

Semrajc - Berankis 6:3, 7:5

Žemlja
- Sakinis 6:4, 2:6, 6:1

Po Litvi je naslednja ovira Latvija