Novak Đoković je zelo motiviran pred začetkom nove teniške sezone. Foto: Reuters
Novak Đoković je zelo motiviran pred začetkom nove teniške sezone. Foto: Reuters

30-letni Srb je letos doživel najslabše leto v bogati karieri. Januarja je začel s senzacionalnim porazom v drugem krogu Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu proti Denisu Istominu, nato pa nikakor ni našel prav forme. Zadnjič je igral 12. julija, ko je predal četrtfinalni obračun v Wimbledonu proti Tomašu Berdychu. Dobil je 32 dvobojev, izgubil pa je osemkrat.

"Nikoli nisem imel tako resne poškodbe, najdlje v karieri sem bil odsoten z igrišč. Prvič sem izpustil turnir za grand slam, bilo je zelo težko. Vsekakor je bila to lekcija. Nisem mogel normalno udariti žoge, nekdo zgoraj mi je sporočil, da potrebujem odmor," je poudaril "Nole", ki bo prihodnji teden zaigral na turnirju ATP v Dohi, kjer je 7. januarja v finalu premagal Andyja Murrayja s 6:3, 5:7 in 6:4.

"Komaj čakam na prvi turnir. Velika sprememba v življenju je bila, ko štiri mesece in pol nisem držal loparja v roki. To se mi prej nikoli ni zgodilo, dobro sem izkoristil čas. Postal sem zelo potrpežljiv, to mi je prej zelo manjkalo. Naša služba traja od 1. januarja do 20. novembra in je zelo naporna. Ves čas iščemo najhitrejše rešitve. Nimamo časa, da se popolnoma umirimo. Našel sem se v življenju, posvetil sem se družini," je še dodal.

Đoković je osvojil 12 turnirjev za grand slam, polovico od teh prav v Melbournu. Prvič je uvodni grand slam sezone dobil že leta 2008 in Rod Laver Arena je postala njegova druga dnevna soba. 15. januarja se začenja prvi veliki preizkus za tenisače v novi sezoni.