Katarina Srebotnik je ob koncu prvega in na začetku drugega niza dobila pet zaporednih iger. Foto: EPA
Katarina Srebotnik je ob koncu prvega in na začetku drugega niza dobila pet zaporednih iger. Foto: EPA
Anabel Medina Garrigues
Anabel Medina Garrigues je na lestvici WTA 33., kar pomeni tri mesta nižje od Katarine Srebotnik. Foto: EPA
Agnieszka Radwanska
Agnieszka Radwanska se vse bolj vzpenja po lestvici ATP. Pred turnirjem v Carigradu je bila 15. Foto: Reuters
Nikolaj Davidenko
Nikolaj Davidenko ni bil pretirano navdušen nad 13. zmago na turnirjih serije ATP. Foto: Reuters

Srebotnikova je dobila prvi niz s 6:4, drugega pa je dobila Medina Garrigues v podaljšani igri s 7:6 (4). V odločilnem nizu pa je Španka močno dvignila raven igre in najboljši Slovenki nadela kravato (niz je dobila s 6:0).

Srebotnikova ob koncu niza stopila na plin
Uvodni niz se je za Srebotnikovo začel slabo, saj je takoj v prvi igri izgubila servis. 25-letna Španka je prvo polovico niza zadržala servis, nato pa se zlomila pri vodstvu s 4:2, ko je Slovenka v dolgi izmenjavi točk znižala na 4:3. Zaključek niza je povsem pripadel 30. igralki sveta, ki je s četrto zaporedno igro dobila niz s 6:4. V 54 minutah si je Srebotnikova priigrala kar osem priložnosti za odvzem servisa, izkoristila pa je zadnji dve.

Drugi niz je vseskozi motil dež
V drugem nizu je bil dvoboj pri 1:1 in 40:30 na servis Srebotnikove za uro in pol zaradi dežja prekinjen. Ko je končno sonce le posijalo, sta odigrali le dve točki, Katarina je dobila igro in povedla z 2:1, nato pa sta na zahtevo Garriguesove, ki zaradi vnovičnega dežja ni želela nadaljevati, dvoboj ponovno prekinili za uro in pol. V prvih štirih igrah nadaljevanja nobeni igralki ni uspelo zadržati servisa, tradicijo je prekinila šele Španka v osmi igri in izenačila na 4:4. Srebotnikova je nato še tretjič zapored izgubila svoj serivs in nato je Španka v deseti igri servirala za izenačenje v nizih. Srebotnikova se je rešila, a nato izgubila podaljšano igro na štiri.

Izid v zmagah je zdaj 3:3
V odločilnem nizu je Srebotnikova še enkrat več povsem popustila, saj ni osvojila niti igre, razmerje v točkah pa je bilo 25:8 za Španko. To je bil šesti obračun med tema dvema nasprotnicama, zdaj je izid izenačan na 3:3.

V svoji zbirki ima štiri lovorike
Najboljša slovenska teniška igralka zadnjih let je igrala svoj deseti finale na turnirjih serije WTA. Do "konca" je šla štirikrat, v svoji zbirki ima tako naslove iz Estorila 1999, Acapulca 2002, Aucklanda 2005 in Stockholma 2005.

A. Radwanska v dobri formi pred Roland Garrosom
V finalu Carigrada sta se udarili prvi dve nosilki Rusinja Jelena Dementijeva in Poljakinja Agnieszka Radwanska. Slednja je v uri in 12 minutah slavila s 6:3 in 6:2. Za 19-letnico je to že četrta turnirska zmaga - tretja letos. "Na začetku obeh nizov sem bila nekoliko nervozna, nato pa sem se le zbrala," je bila jedrnata starejša od sester Radwanska, ki je za zmago prejela ček za 30.500 dolarjev, s čimer je postala prva Poljakinja, ki je v svetu tenisa presegla milijon dolarjev zaslužka.

Hercogova izgubila v finalu dvojic
V finalu ženskih dvojic je v turški prestolnici presenetljivo zaigrala Polona Hercog, ki pa je morala s svojo partnerko Marino Erakovic iz Nove Zelandije priznati premoč proti Američanki Julii Craybas in Belorusinji Olgi Govorcevi s 6:1 in 6:2.

Davidenko spet slavil v Porečah
Tudi v nam bližnjih Porečah v Avstriji sta se v finalu pomerila prva nosilca. Rus Nikolaj Davidenko je premagal Argentinca Juana Monaca s 6:2, 2:6 in 6:2 ter po letih 2005 in 2006 spet osvojil ta turnir. Lani je v četrtfinalu izgubil prav proti Monacu. Sredi drugega niza je imel manjše težave z levo nogo, a se je v tretjem nizu spet pobral.

Švedi osvojili ekipni svetovni pokal
V Düsseldorfu pa se je končal ekipni svetovni pokal. V finalu so Švedi premagali Rusijo z 2:1 in se po letih 1988, 1991 in 1995 spet veselili te zmage. V odločilnem dvoboju sta Robert Lindstedt in Robin Söderling v igri dvojic ugnala Dmitrija Tursunova in Mihajela Južnega s 4:6, 7:6 in 11:9.

Strasbourg (Ž), finale
MEDINA GARRIGUES (ŠPA/6) - SREBOTNIK (SLO/5)
4:6, 7:6 (4), 6:0

Carigrad (Ž), finale
A. RADWANSKA (POL/2) - DEMENTIJEVA (RUS/1)
6:3, 6:2

Poreče (M), finale
DAVIDENKO (RUS/1) - MONACO (ARG/2)
6:2, 2:6, 6:2

Casablanca (M), finale
SIMON
(FRA) - BENNETEAU (FRA/5)
7:5, 6:2

S. J.