Stadion Louisa Armstronga je bil prizorišče nepozabnih teniških obračunov. Tudi letos je Stan Wawrinka v štiriurnem maratonu ugnal Dana Evansa, potem ko je rešil zaključno žogo. Foto: Reuters
Stadion Louisa Armstronga je bil prizorišče nepozabnih teniških obračunov. Tudi letos je Stan Wawrinka v štiriurnem maratonu ugnal Dana Evansa, potem ko je rešil zaključno žogo. Foto: Reuters
Stadion Louisa Armstronga
Dež od leta 2018 ne bo več motil obračunov na stadionu Louisa Armstronga. Foto: EPA

V četrtfinalu turnirja dvojic sta Španca Feliciano Lopez in Marc Lopez s 7:6, 4:6 in 6:3 premagala Boba in Mika Bryana. Po koncu dvoboja je bila na sporedu krajša slovesnost, kjer so se vsi udeleženci slikali in se podpisali na veliko steno tenisačev, ki so igrali na tem stadionu. Zaigrali so tudi najbolj znano pesem Louisa Armstronga What a Wonderful World.

Osrednji stadion 19 let
V Corona Parku v Flushing Meadowsu je bil stadion Louisa Armstronga med letoma 1978 in 1997 osrednje igrišče. Odigrani so bili številni nepozabni dvoboji, med drugim tudi četrtfinale med Petom Samprasom in Alexom Corretjo leta 1996, ki je zagotovo eden izmed najbolj nepozabnih obračunov na tem igrišču.

Stadion je bil zgrajen leta 1964 in je dolga leta gostil številne prireditve in koncerte. Vodstvo ameriške teniške zveze se je odločilo, da West Side Tennis Club v Forest Hillsu ne zadostuje več potrebam tako velikega turnirja.

Odločili so se za prenovitev stadiona, ki nosi ime po legendi džeza Louisu Armstrongu, umrl je leta 1971. Nekateri tenisači so se pritoževali zaradi hrupa letal, saj je povsem zraven letališče LaGuardia.

25. avgusta 1997 so odprli stadion Arthurja Asha, ki sprejme kar 23.771 gledalcev. To je postalo osrednje igrišče. Stadion Louisa Armstronga je najprej sprejel 18.000 gledalcev, a so zgornje tribune odstranili, kapaciteta v zadnjih letih je bila 10.200.

Novi stadion s premično streho za 15.000 gledalcev
Na turnirjih za grand slam brez strehe ne gre več. Med letoma 2008 in 2014 so finale v New Yorku vedno izpeljali v ponedeljek zaradi dežja. Letos je prvič streha nad stadionom Arthurja Asha, od leta 2018 pa bo tudi nad stadionom Louisa Armstronga, ki bo sprejel 15.000 gledalcev. Celotna prenova teniškega kompleksa v Flushing Meadowsu bo stala kar 550 milijonov ameriških dolarjev.