Angelique Kerber ne najde forme iz prejšnje sezone. Foto: Reuters
Angelique Kerber ne najde forme iz prejšnje sezone. Foto: Reuters

Za Rusinjo je to že četrta lovorika na tem prizorišču. "Nekatere imajo skupno štiri turnirske zmage, jaz pa jih imam štiri samo tukaj. Monterrey bo vedno imel posebno mesto v mojem srcu," je povedala druga nosilka turnirja, za katero je to deveta zmaga na WTA turneji.

V finalu dvojic je nastopila druga najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA Dalila Jakupović. S partnerico, Ukrajinko Nadijo Kičenok, sta izgubili proti Japonki Nao Hibino in Poljakinji Alicja Rosolski s 6:2 in 7:6.

Jakupovićeva, ta teden uvrščena na 142. mesto, se po uspehu kariere med dvojicami seli na turnir v Bogoto, kjer je udeleženka glavnega turnirja. Žreb ji je v prvem krogu namenil 26-letno Američanko Irino Falconi, 103. igralko lestvice WTA.

Znana slovenska postava za Pokal Fed
Slovenke so sicer z izjemo Kaje Juvan, ki je poskočila za 56 mest, ostale na svojih pozicijah. Deset dni pred nastopom v drugi evroafriški skupini Pokala Fed v Litvi je znana slovenska postava. Pod vodstvom Andreja Kraševca bodo nastopile Tamara Zidanšek (141.), Dalila Jakupović (142.), Kaja Juvan (596.) in Andreja Klepač.

Azarenka napovedala vrnitev konec julija
Nekdanja številka 1 Viktorija Azarenka se bo konec julija, le sedem mesecev po porodu, vrnila na teniška igrišča. Belorusinja, ki je v karieri med drugim dvakrat osvojila Australian Open, ni igrala vse od maja lani. Na igrišča se vrača v Stanfordu, ki ga je osvojila leta 2010, turnir pa bo na sporedu med 31. julijem in 6. avgustom letos.