Foto:
Foto:
Avstralski igralec golfa Greg Norman in Lleyton Hewitt sta uro in 47 minut dolg dvoboj spremljala skupaj.

V prvem nizu je nova zmagovalka Odprtega prvenstva Avstralije na svoj servis izgubila le štiri točke, tako da je bila zaročenka Lleytona Hewitta povsem brez moči. Tudi v drugem je bila že v izgubljenem položaju, a se je po zaostanku s 4:2 čudežno vrnila in poskrbela za navdušenje v Rod Laver Areni. Prav tako se je pobrala v odločilnem nizu, ko je po 4:0 zmanjšala na 4:3. Tu pa so se njene sanje končale: najprej je naredila dve dvojni napaki, Heninova pa je po napačni sodniški odločitvi prišla do breaka in servisa za zmago.

"Vsakdo dela napake. Nisem tip igralke, ki bi se po srečanjih pritoževala. Justine je bila predobra zame, čeprav mislim, da sem tokratni finale odigrala najboljše doslej," je diplomatsko govorila mlajša od obeh Belgijk, čeprav je na igrišču sprva zavpila: "Ni šans."

"To je neverjetno. Trije grand slami v šestih mesecih so zame nekaj nepojmljivega. Odigrali sva zelo čustven dvoboj. Obe sva bili živčni, zato verjetno nisva prikazali najboljšega tenisa. Vseskozi sem čutila pritisk množice, ki je podpirala Kim, kar seveda popolnoma razumem," pa je povedala 21-letna Henin-Hardennova, katere cilj je zdaj osvojiti vse štiri največje turnirje na svetu.

Clijstersova, ki na prvo lovoriko še čaka, je proti rojakinji izgubila že sedmi finale na turnirjih serije WTA. Skupna bilanca v medsebojnih dvobojih je sicer izenačena (9:9).

Finale moških dvojic Francozoma
V konkurenci moških dvojic sta Francoza Michael Llodra in Fabrice Santoro ponovila lansko zmago. V finalu sta ugnala Američana Boba in Mika Bryana s 7:6 (7:4) in 6:3.