Novak Đoković v Wimbledonu igra po poškodbi meniskusa na desnem kolenu. Foto: EPA
Novak Đoković v Wimbledonu igra po poškodbi meniskusa na desnem kolenu. Foto: EPA

Nole se je na sveti travi Wimbledona prebil v 3. krog tekmovanja, tretjega grand slama sezone, potem ko je v štirih nizih ugnal 22-letnega Škota Jacoba Fearnleyja (6:3, 6:4, 5:7 in 7:5).

Pregledam številne trenutke dvoboja, kjer menim, da mi je šlo dobro, in tudi tiste, kjer menim, da bi lahko igral bolje. Vse to poskušam analizirati. Najprej sam, nato s svojo ekipo. Treba je izluščiti nekaj področij, se vrniti na trening, in to popraviti.

Novak Đoković

"Več dvobojev bom odigral, večjo možnost imam, da se na igrišču počutim bolj udobno med premikanjem in pridobim hitrost ter okretnost – tisto svobodo, ki jo resnično iščem," je pojasnil Đoković. "Na neki način je bilo to mogoče pričakovati in je normalno, ko se vračaš po operativnem posegu. Telo poskuša razumeti, kaj se dejansko dogaja," je dodal.

Lanski finalist Wimbledona se je na začetku junija poškodoval na turnirju v Parizu in se takoj odločil za operacijo meniskusa v desnem kolenu. Prvotno se je želel v igralni ritem vrniti do olimpijskih iger v francoski prestolnici, a vrnitev mu je uspela še nekoliko prej.

Zdaj nastopa v Wimbledonu, kjer lovi rekordni 25. turnir velike četverice, osmega v All England Clubu, s čimer bi se na večni lestvici izenačil z legendarnim Rogerjem Federerjem. Letos še ni nastopil v finalu katerega koli teniškega turnirja, številni menijo, da mu bo to uspelo prav v Wimbledonu, kjer je lani v petih nizih klonil pred Špancem Carlosom Alcarazom.

Sorodna novica Povabljenec Fearnley se je tri ure upiral Đokoviću, Ruusuvuori izločil Cicipasa

Beograjčan je med drugim priznal, da analizira posnetke svojih dvobojev, spremlja svoje gibanje po igrišču in išče številne izboljšave. "Pregledam številne trenutke dvoboja, kjer menim, da mi je šlo dobro, in tudi tiste, kjer menim, da bi lahko igral bolje. Vse to poskušam analizirati. Najprej sam, nato s svojo ekipo. Treba je izluščiti nekaj področij, se vrniti na trening, in to popraviti," je še povedal.

Đoković se bo za mesto v 4. krogu tekmovanja v soboto pomeril z Avstralcem Alexiejem Popyrinom. Do danes sta se tenisača med seboj pomerila dvakrat, oba dvoboja je dobil Srb. Leta 2019 je bil boljši v Tokiu (6:4 in 6:2), letos v Melbournu (6:3, 4:6, 7:6 in 6:3).