30-letni Gael Monfils se ni pustil presenetiti osem let mlajšemu rojaku Lucasu Pouillu. Foto: Reuters
30-letni Gael Monfils se ni pustil presenetiti osem let mlajšemu rojaku Lucasu Pouillu. Foto: Reuters
Jo-Wilfried Tsonga in Novak Đoković
Jo-Wilfried Tsonga je po dveh izgubljenih nizih predal dvoboj. Đoković se je že tretjič na tem turnirju uvrstil naprej po predaji tekmeca. Foto: Reuters
Jo-Wilfried Tsonga
Tsonga je serviral le tri ase, naredil pa je številne napake. Foto: Reuters
Angelique Kerber
28-letna Nemka Angelique Kerber se veseli uvrstitve v polfinale New Yorka, kjer je že igrala leta 2011. Foto: Reuters
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki zelo uživa v New Yorku, kjer ima tudi stanovanje. Foto: Reuters
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova je odigrala turnir kariere. Izločila je Garbine Muguruzo in Johanno Konto, tokrat pa je imela veliko smolo. Z močno zateklim gležnjem ni mogla normalno teči. Foto: Reuters
Đoković znova zmagal s predajo nasprotnika

30-letni Monfils, deseti nosilec, si je tako po letu 2008 in Roland Garrosu priboril drugi polfinale na največjih turnirjih. V New Yorku ni oddal še niti niza, delo s švedskim trenerjem Mikaelom Tillströmom. Pouille je v nedeljo po več kot štirih urah ugnal Rafaela Nadala in se veselil uspeha kariere. Tokrat ni imel več energije, saj je v zadnjem tednu odigral tri dvoboje v petih nizih.
Tsonga predal zaradi poškodbe kolena
Đoković se je na zelo nenavaden način prebil do polfinala. V 2. krogu je Jiri Vesely predal obračun brez boja, v 3. krogu je Mihail Južni na igrišču zdržal šest iger, v četrtfinalu pa je Jo-Wilfried Tsonga zaradi poškodbe kolena predal dvoboj po zaostanku s 3:6 in 2:6.
Branilec naslova vsekakor stopnjuje formo. Odlično je vračal močne servise Francoza, kar štirikrat mu je odvzel servis. Tsonga je naredil kar 36 neizsiljenih napak v uri in 21 minutah. Po koncu drugega niza je vzel petminutni odmor za masažo kolena, vendar so bile bolečine prehude.
"Nole" dobil vseh 12 dvobojev z Monfilsom
Monfils in Đoković sta se srečala 12-krat, Francoz pa nima še niti ene zmage. V New Yorku sta se kot najstnika pomerila že leta 2005, ko je bil Srb boljši z 7:5 v odločilnem nizu. Leta 2010 je zmagal v četrtfinalu s 7:6, 6:1 in 6:2.

Kerberjeva izločila Vincijevo
Znana je že tudi prva polfinalistka v konkurenci posameznic. To je Nemka Angelique Kerber, ki je s 7:5 in 6:0 strla lansko finalistko Flushing Meadowsa Italijanko Roberto Vinci. Po izenačenem prvem nizu je Kerberjeva, druga nosilka in zmagovalka Avstralije, v drugem nizu povsem nadigrala Vincijevo, ki pa je bila tudi poškodovana (stopalo). Končno razmerje točk je bilo 74:53, brejki 7:3.
Italijanka je pri vodstvu s 5:4 servirala za prvi niz in bila pri 30/30 le še dve točki oddaljena od zmage, nato pa je druga igralka sveta izenačila na 5:5. Nanizala je kar devet iger zapored, prilagodila se je na igro Vincijeve, ki je skušala z rezanimi bekhendi priti do točk. V prvem nizu ji je to uspevalo, potem pa ne več.
Wozniackijeva oddala le dve igri
Kerberjeva, ki lahko z zmago v ponedeljek postane številka ena svetpovnega tenisa, se bo v četrtkovem polfinalu srečala s Caroline Wozniacki. Danka je s 6:0 in 6:2 odpravila Anastasijo Sevastovo. Latvijka si je v drugi igri zvila desni gleženj, ko je skušala ujeti žogico. Fizioterepetvka ji je močno povila gleženj, njeno gibanje pa je bilo nato zelo omejeno.
Wozniackijeva je dobila pet izmed 12 obračunov s Kerberjevo. Danka je leta 2009 in 2014 že zaigrala v finalu zadnjega grand slama sezone.
Olimpijski prvakinji premočni za Klepačevo in Srebotnikovo
Andreja Klepač
in Katarina Srebotnik sta končali v četrtfinalu dvojic, potem ko ju je s 6:4 in 6:2 izločila ruska naveza Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina. Dvoboj je trajal slabo uro in pol. Slovenki sta trikrat izgubili servis, medtem ko sami nista izkoristili pet priložnosti za brejk. Makarova in Vesnina, peti nosilki in olimpijski prvakinji v Riu, sta v statistiko vpisali 32 "winnerjev", Slovenki pa 21. Končno razmerje točk je bilo 72:52.

Srebotnik: Razliko je naredilo serviranje
"Tekma je bila super, na zelo visoki ravni, sploh glede na vetrovne pogoje in je bilo težko nadzirati igro. Pogoji niso bili idealni, ampak so bili enaki za vse. Onidve sta izjemno dobro servirali, presenetljivo dobro za te pogoje in to je bila pač razlika, da sta bili za nianso boljši ter sta na koncu zasluženo zmagali," je povedala Srebotnikova. "Se strinjam. Tekma je bila na visoki ravni. Škoda za prvi niz, ker ne vem, kaj se mi je z nogo zgodilo. Začutila sem bolečino, takoj mi je zatekla noga v gležnju in s to bolečino sem celo tekmo igrala. Z moje strani bi bilo lahko malo bolje. Nisem zadovoljna, lahko bi bilo boljše, ampak me je ta noga malček ovirala. Borila sem se do konca. Kapo dol njima dvema, saj ko sta lahko, sta odigrali res fenomenalno in sta zasluženo zmagali," pa je dodala Klepačeva.

Konec sezone za Ano Ivanović
Nekdanja prva igralka sveta Ana Ivanović pa je že končala sezono. Srbkinja je po izpadu v prvem krogu grand slama v New Yorku dejala, da so ji zdravniki po seriji poškodb svetovali, naj začne tekmovati prihodnje leto. "Na žalost je zadnja poškodba zapestja onemogočila moje nadaljevanje sezone. Zdravniki so mi svetovali, naj naredim tekmovalni premor in se povsem pripravim za naslednjo sezono. Obenem bom imela čas, da opravim tudi operacijo prsta, ki sem si ga poškodovala lani na odprtem prvenstvu Avstralije," je dejala 28-letna Ivanovićeva.

NEW YORK, četrtfinale (M), tabela
(18.162.000 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - TSONGA (FRA/9)
6:3, 6:2, b.b.
MONFILS (FRA/10) - POUILLE (FRA/24)
6:4, 6:3, 6:3
WAWRINKA (ŠVI/3) - DEL POTRO (ARG)

MURRAY (VB/2) - NIŠIKORI (JAP/6)


Četrtfinale (Ž), tabela:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - HALEP (ROM/5)

PLIŠKOVA (ČEŠ/10) - KONJUH (HRV)

WOZNIACKI (DAN) - SEVASTOVA (LAT)
6:0, 6:2
KERBER (NEM/2) - VINCI (ITA/7)
7:5, 6:0



Dvojice (Ž), četrtfinale:
MAKAROVA/VESNINA (RUS/5) - KLEPAČ/SREBOTNIK (SLO/13)
6:4, 6:2

Đoković znova zmagal s predajo nasprotnika