Rafael Nadal je takole v bolečinah zapustil dvorano Bercy. Foto: Reuters
Rafael Nadal je takole v bolečinah zapustil dvorano Bercy. Foto: Reuters
David Nalbandian
26-letnik iz Cordobe mora v Parizu ubraniti zmago, če želi odpotovati v Šanghaj na zaključni turnir najboljše osmerice. Foto: EPA

Slovo prvega kot drugega tenisača sveta sta zakrivili poškodbi. Švicar bi se moral za preboj v polfinale pomeriti z Jamesom Blakom, a se je zaradi bolečin v hrbtu odpovedal dvoboju. Tako Federer prvič po letu 2003 ni osvojil niti enega turnirja serije Masters.

Španec je neprepričljivo začel obračun z Nikolajem Davidenkom. Pri izidu 1:4 je vzel zdravniški odmor, med katerim mu je trener masiral desno stegno. Po izgubljenem nizu (1:6) je najboljši igralec sveta samo še odvrgel brisačo in stisnjenih zob odkorakal v slačilnico.

Št. 1 in 2 preostaja še Šanghaj
Vladarja svetovnega tenisa imata 10 dni časa, da pozdravita poškodbi, saj se 9. novembra na Kitajskem začne finale ATP-sezone. FedEx, ki brani naslov, si želi pred počitnicami še en turnir: "Zdaj moram iti čez raznovrstne preglede, da se natančno ugotovi, kaj je narobe. V Šanghaj naj bi letel v ponedeljek, upam, da si bom opomogel do takrat."

Nalbandian nadaljuje svoj pohod
Davidenko se bo za vstop v finale udaril z izjemno razpoloženim Davidom Nalbandianom. Argentinec je s 7:6 in 6:3 odpravil Škota Andyja Murrayja. Nalbandian je dobil prvi niz šele po podaljšani igri (7:;3), a nato dvoma o končnem zmagovalcu ni bilo več.

Tsonga poslal domov Roddicka
Francoz Jo-Wilfried Tsonga je s 5:7, 6:4 in 7:6 premagal Američana Andyja Roddicka. Tsonga je v drugem nizu ubranil kar 10 brejk priložnosti, nato pa podaljšano igro tretjega dobil s 7:5.

Četrtfinale, tabela:
DAVIDENKO (RUS/6) - NADAL (ŠPA/1)
6:1, b.b.
NALBANDIAN (ARG/8) - MURRAY (VB/4)
7:6, 6:3
TSONGA (FRA/13) - RODDICK (ZDA/7)
5:7, 6:4, 7:6
BLAKE (ZDA/11) - FEDERER (ŠVI/2)
b.b.

T. G.