Venus Williams je v takšni formi ena izmed glavnih kandidatk za končno zmago. Foto: EPA
Venus Williams je v takšni formi ena izmed glavnih kandidatk za končno zmago. Foto: EPA
Marija Šarapova
Marija Šarapova ni imela svojega dne. Foto: EPA
Justine Henin
Justine Henin je vse bližje tretjemu wimbledonskemu finalu. To je še edini grand slam, ki ga Belgijka še ni osvojila. Foto: EPA

Američanka, ki je trikrat že slavila na sveti travi, je s sijajnimi servisi povsem onemogočila Rusinjo, ki si ni priigrala niti ene brejk priložnosti. Venus je v prvem nizu izkoristila dve in po 32 minutah oddala le eno igro. Dvoboj je bil prekinjen zaradi dežja na začetku drugega niza. Tudi to ni zmedlo Williamsove, ki je še dvakrat odvzela servis Šarapovi. V četrtfinalu jo čaka Svetlana Kuznecova.

"Nimam veliko za povedati. Venus me je dobesedno odpihnila z igrišča. Nikakor nisem uspela ujeti svojega ritma, nasprotnica pa je igrala odlično. Nekaj upanja sem dobila le na začetku drugega niza, ko sem začela bolje servirati, toda tudi to je bilo za Venus premalo. Če dobro razmislimo, koliko turnirjev je Venus dobila v svoji karieri, moj poraz vsekakor ni presenečenje, čeprav je med nama na listi nosilcev velika razlika v mojo korist," je bila razočarana ruska lepotica.

Serena zdaj stavi na svojo sestro
Njena sestra Serena je v četrtfinalu izpadla proti Justine Henin, ki je slavila s 6:4, 3:6 in 6:3. V odločilnem nizu je Belgijka hitro odvzela dva servisa nasprotnici, Serena se ni predala in je dobila še dve igri, popoln povratek pa ji ni uspel. "V dvoboju proti Hantuchovi sem si poškodovala meča. Težko sem se gibala, včeraj sploh nisem trenirala. Šele v zadnjem trenutku sem se odločila, da vendarle nastopim. Mislim, da bo moja sestra še četrtič zmagala v Wimbledonu," je v svojem slogu dejala Serena.

Življenjski uspeh Bartolijeve
Največji uspeh v karieri je dosegla Marion Bartoli. Francozinja se je prvič uvrstila v polfinale turnirja za grand slam. S 3:6, 6:3 in 6:2 je bila boljša od Nizozemke Michaelle Krajicek.

Zaostali dvoboj osmine finala (Ž):
V. WILLIAMS (ZDA/23)
- ŠARAPOVA (RUS/2)
6:1, 6:3

Četrtfinale (Ž), tabela:
HENIN (BEL/1)
- S. WILLIAMS (ZDA/7)
6:4, 3:6, 6:3
BARTOLI (FRA/18) - KRAJICEK (NIZ/31)
3:6, 6:3, 6:2
IVANOVIĆ (SRB/6) - VAIDIŠOVA (ČEŠ/14)

KUZNECOVA (RUS/5) - V. WILLIAMS (ZDA/23)

A. G.