Polona Hercog je zadnjič nastopila konec avgusta lani. Foto: Reuters
Polona Hercog je zadnjič nastopila konec avgusta lani. Foto: Reuters

Francije v Parizu.

Na Roland Garros jo vežejo lepi spomini, saj je tam imela že nekaj izvrstnih dosežkov. V mladinski konkurenci dvojic sta leta 2008 skupaj z Avstralko Jessico Moore zmagali, v članski kategoriji pa je njen največji uspeh preboj v tretji krog leta 2010. Pričakovanja za letošnji Roland Garros niso tako visoka, saj bo to prvi turnir teniške igralke iz Kamnice pri Mariboru po lanskem 29. avgustu. Zaradi trenutno slabše uvrstitve na lestvici WTA, kjer je zdrsnila na 179. mesto, bo morala igrati tudi kvalifikacije. Ne glede na to se Štajerka izjemno veseli vrnitve.

"Po kar nekaj mesecih, od lanskega avgusta, se vračam na turnirje in moram reči, da je občutek fantastičen. Že zato, ker bom ponovno stopila na teniški teren in odigrala svojo prvo tekmo po tolikšnem času. Od sebe res ne zahtevam preveč, ker vem, da bodo nekatere stvari zahtevale svoj čas. Se pa zelo veselim svojega prvega turnirja," je na svoji spletni strani sporočila Hercogova.

Mariborčanka je morala po božiču v bolnišnico, kjer so jo nujno operirali in ji odstranili slepo črevo. Leto 2016, ki jo je zaznamovala tudi poškodba lopatice v času OP ZDA, pa zanjo vsekakor ni bilo najboljše. V tem času je izgubila tudi primat prve dame tenisa med slovenskimi igralkami. Najboljša Slovenka je zdaj Dalila Jakupović na 129. mestu.

Najvišja karierna uvrstitev Hercogove na lestvici WTA je bilo 35. mesto (12. september 2011), med dvojicami pa 56. mesto. V seriji turnirjev WTA je med posameznicami osvojila turnirja v Bastadu.