Katarina Srebotnik je z doseženim v Tokiu lahko izjemno zadovoljna, zlasti odmevna je bila hitra četrtfinalna zmaga proti tretji nosilki Jeleni Dementijevi. Foto: Reuters
Katarina Srebotnik je z doseženim v Tokiu lahko izjemno zadovoljna, zlasti odmevna je bila hitra četrtfinalna zmaga proti tretji nosilki Jeleni Dementijevi. Foto: Reuters
Svetlana Kuznecova
Svetlana Kuznecova je v drugem nizu unovčila izkušnje in se prebila v finale, v katerem bo po njenih besedah ključen servis. Foto: Reuters
Kati ni uspelo priti v finale

V izenačenem prvem nizu je odločila podaljšana igra, ki se je končala s 7:5. To je bil prvi Katin izgubljeni niz v Tokiu, kjer je v zadnjem tednu odigrala šest dvobojev, saj je morala skozi kvalifikacije.

Rusinja dobila zadnje štiri igre
V drugem nizu je 27-letna slovenska igralka takoj izgubila igro na svoj servis, vendar je v četrti igri tudi njej uspel brejk in je izenačila na 2:2. Kuznecova je nato dobila naslednje štiri igre.

Tudi utrujenost naredila svoje
Dvoboj je trajal uro in 48 minut, končal pa se je z odličnim servisom nekdanje zmagovalke Odprtega prvenstva ZDA, ki ga je utrujena Srebotnikova (že ves teden je vsak dan na igrišču) lahko odbila le v mrežo.

Gladka zmaga Safine
Razmerje v osvojenih točkah je bilo 80:78 v korist pete nosilke, ki bo v vseruskem finalu turnirja, na katerem je lani zmagala Martina Hingis, igrala z Dinaro Safino, ki je Nadji Petrovi prepustila le eno igro.

Pokal Fed ji je vlil dodatnih moči
"Pokal Federacij mi je dal motivacijo in nekakšno notranjo moč," je po uvrstitvi v finale povedala Kuznecova. Rusinje so prejšnji teden v Madridu ubranile naslov v Pokalu Federacij, potem ko so zanesljivo premagale Španijo. Kuznecova je dobila oba posamična dvoboja.

Tokio, polfinale
(1.340.000 am. dolarjev, trda podlaga)
KUZNECOVA (RUS/5) - SREBOTNIK (SLO)
7:6 (5), 6:2
SAFINA (RUS/4) - PETROVA (RUS)
6:1, 6:0.

Gvangdžu, polfinale
(175.000 am. dolarjev, trda podlaga)
ZVONAREVA (RUS/1) - ŽENG (KIT/3)

PENG (KIT/4) - PIN (FRA)
6:2, 6:1

T. O.

Kati ni uspelo priti v finale