Se lahko Marko Djoković vsaj približa dosežkom starejšega brata? Foto: EPA
Se lahko Marko Djoković vsaj približa dosežkom starejšega brata? Foto: EPA

S 6:2 in 6:0 ga je premagal Finec Jarkko Nieminen. Kljub porazu si bo Marko udeležbo na turnirju v tajski prestolnici še kako dobro zapomnil, saj je prvič sodeloval v glavnem žrebu ATP-turnirja. "Biti tu je neverjetno, igrati na takšnem turnirju je velika izkušnja. Vesel sem, da sem igral - zelo, zelo vesel," je povedal mlajši brat veliko bolj znanega "Noleta". Marko je kot trenutno 1.734 igralec na lestvici ATP nastopil s posebnim povabilom.

Želim biti Marko, ne Novakov brat
Marko je seveda v središču pozornosti predvsem zaradi slavnega brata, vendar kljub neprestanim primerjavam z njim želi, da bi si ga ljudje zapomnili po njegovi igri: "Veliko pričakujejo od mene, kar ima prednosti in slabosti. Novak mi veliko pomaga pri pripravi in igranju, toda to me hkrati spravlja pod pritisk. Vsi pričakujejo, da bom tak kot on. Pravijo, da imam enako tehniko in da igram, kot bi gledali njega. Moj bekhend je zelo podoben njegovemu, a želim biti Marko, ne Novakov brat."

Brata Djoković sta skupaj nastopila med dvojicami. Tudi tam se je Marko hitro poslovil, saj sta bila za srbsko navezo s 6:2 in 6:2 premočna izkušena Francoza Fabrice Santoro in Jo-Wilfried Tsonga.

M. R.