Nikolaj Davidenko je v Šanghaju igral odličen tenis in po vrsti premagal Kunicina, Gonzaleza, Štepaneka, Djokovića in Nadala. Foto: Reuters
Nikolaj Davidenko je v Šanghaju igral odličen tenis in po vrsti premagal Kunicina, Gonzaleza, Štepaneka, Djokovića in Nadala. Foto: Reuters

Prvi niz je odločila podaljšana igra, ki jo je Rus dobil s 7:3. V drugem nizu je imel prvo brejk priložnost Nadal v peti igri, vendar je ni izkoristil. Že v naslednji igri je po Nadalovi neizsiljeni napaki to uspelo Davidenku, kar je odločilo dvoboj, ki je trajal dobri dve uri. Pri zadnji točki je na pomoč priskočilo sokolje oko, ki je dokazalo, da je šla Nadalova žoga v avt.

Davidenko je bil boljši pri servisih, saj je imel 35 "winnerjev" (Nadal le 9). Večje število neizsiljenih napak (38:23) ni bilo usodno. Španec je prvič po maju igral v finalu, vendar se mu še pozna, da po poškodbi ni v stari formi.

Kavčič v polfinalu
Najboljši slovenski teniški igralec na svetovni lestvici Blaž Kavčič je v polfinalu turnirja serije challenger ATP z nagradnim skladom 75.000 dolarjev v Boliviji s 6:7 (5), 6:4 in 1:6 izgubil proti domačemu igralcu Ramonu Delgadu. S 33 točkami, ki jih je prejel za uvrstitev v polfinale, bo Kavčič v ponedeljek spet zelo blizu svoje najboljše uvrstitve na lestvici ATP v karieri, ki je bila 132. mesto avgusta letos.

Preberite še:
Kako deluje sokolje oko?

Šanghaj, finale
(3.240.000 am. dolarjev, trda podlaga)
DAVIDENKO (RUS) - NADAL (ŠPA/1)
7:6, 6:3