Grega Žemlja bo imel težko nalogo v polfinalu. Foto: www.alesfevzer.com
Grega Žemlja bo imel težko nalogo v polfinalu. Foto: www.alesfevzer.com

V petek ob 20.00 ga čaka prvi nosilec Florian Mayer. Žemlja, ki je v Portorožu zmagal leta 2013, lani pa igral v finalu, bo edini slovenski predstavnik v sklepnem delu turnirja. Dvojica Blaž Kavčič/Blaž Rola je po napetem boju izgubila v polfinalu.

Najizkušenejši slovenski igralec je imel proti Tepavcu najtežje delo ta teden. Prvi niz, v katerem mu je tekmec zabil devet asov, je dobil s 6:4, drugega pa šele v podaljšani igri s 7:1. "Glede na to, da sem se prvič srečal z njim, nisem točno vedel, kaj lahko pričakujem. Bil sem dovolj osredotočen, da sem v ključnih trenutkih igral, kot znam. Veliko težje bo v polfinalu," je povedal Žemlja.

Mayer junija dobil turnir v Halleju
Njegov naslednji tekmec je 94. igralec na svetu Nemec Mayer, ki je bil pred petimi leti že na 18. mestu lestvice ATP, nato pa ga je poškodba stegenske mišice za leto in pol oddaljila od tenisa. "Gre za zelo neugodnega tekmeca, ki je zelo vztrajen in potrpežljiv. Igrati bom moral zelo dobro, a verjamem, da ga lahko ob pomoči občinstva presenetim," je še dodal Žemlja.

Mayer je junija dosegel uspeh kariere z zmago na turnirju ATP serije 500 v Halleju. V Portorožu je bil v prvem krogu že blizu izpada. Proti Francozu Davidu Guezu je v odločilnem tretjem nizu nadoknadil zaostanek z 0:3 in 0:30, nato pa je stopnjeval formo.

Četrtfinale, tabela:
MAYER (NEM/1) - MENENDEZ MACEIRAS (ŠPA)
6:0, 6:3

ŽEMLJA (SLO/4) - TEPAVAC (SRB)
6:4, 7:6 (1)

MEDVEDEV (RUS) - FUCSOVICS (MAD/6)
6:3, 6:2

KUDRJAČEV (RUS/7) - OLIVO (ARG/2)
6:2, 6:4