Grega Žemlja bo drugič nastopil na glavnem turnirju Wimbledona. Foto: EPA
Grega Žemlja bo drugič nastopil na glavnem turnirju Wimbledona. Foto: EPA
Komu letos slava na "sveti travi"?

V tretjem krogu kvalifikacij je Žemljo ugnal Južnoafričan Rik de Voest s 6:2, 6:7, 6:2 in 6:4. 24-letni Slovenec, ki se mu je zalomilo na zadnji stopnički, se je na glavni turnir namreč prebil kot srečni izžrebanec med poraženci zadnjega kroga kvalifikacij. V prvem krogu bo igral proti 148. igralcu s svetovne jakostne lestvice, 23-letnemu Slovaku Lukašu Lacku.

Drugi niz ni prinesel preobrata
Žemlja je na odločilni dvoboj za vstop med 128 najboljših igralcev v Wimbledonu čakal kar dva dni. Zaradi dežja je bil dvoboj prestavljen tako v četrtek kot petek. Žemlja, ki je leta 2009 izpadel v uvodnem krogu proti Albertu Montanesu, je hitro izgubil uvodni niz in tudi v drugem nizu je na igriščih v Roehamptonu zaostajal za brejk, a mu je uspelo izenačiti na 5:5, podaljšano igro pa je dobil s 7:5. Južnoafričan se ni zmedel, hitro je znova odvzel servis Žemlji, kar mu je uspelo tudi v četrtem nizu.

Peterica Slovencev na glavnem turnirju
Neposredno na glavni turnir med posamezniki sta bila uvrščena Blaž Kavčič in Polona Hercog, slednja bo sodelovala tudi v dvojicah z Madžarko Greto Arn, Katarina Srebotnik se bo potegovala za grand slam naslov, ki ji manjka v bogati zbirki, tako med pari kot v mešanih dvojicah, peta slovenska igralka pa je Andreja Klepač. Igrala bo dvojice skupaj s Švedinjo Sofio Arvidsson.

Kvalifikacije, 3. krog:
DE VOEST (JAR/32)
- ŽEMLJA (SLO)
6:2, 6:7 (5), 6:2, 6:4

1. krog, moški, igrišče številka 6, ponedeljek ob 13.00:
ŽEMLJA (SLO) - LACKO (POL)

Igrišče številka 6, drugi dvoboj:
KAVČIČ (SLO) - KAMKE (NEM)

Ženske, torek:
HERCOG (SLO) - LARSSON (ŠVE)

Ženske dvojice, 1. krog:
SREBOTNIK/ PESCHKE (SLO/ ČEŠ/2) - kvalifikantki

HERCOG/ARN (SLO/ MAD) - KERBER/McHALE (ZDA/NEM)

KLEPAČ/ARVIDSSON (SLO/ŠVE) - MARTINEZ SANCHEZ/MEDINA GARRIGUES (ŠPA/11)

Komu letos slava na "sveti travi"?